2024-05-13 25 瀏覽
平時大家食席前鐵板燒,價錢都幾貴吓。用抵玩嘅價錢,喺澳門嘅台灣菜餐廳🇲🇴,都可以食到同樣嘅料理🔥!舖頭嘅環境、服務、成個體驗都充滿台灣夜市感覺,師傅技巧純熟😆,淨係視覺效果已經好正。我哋揀咗春日精選二人套餐($438)😍。.🐮M6澳洲肩胛肉眼和牛食落口超級香,有牛嘅味道同埋肉汁,透過鐵板燒嘅方式鎖住喺肉裏面🔥。用棉花同埋黑椒嘅調味,簡單又可以突顯到鐵板燒嘅火候,好香😆。.🐟鐵板香煎黃花魚超級推薦!煎到魚皮超級酥脆💥,不過裏面嘅魚肉好軟身,而且黑椒鹽調味真係好有台灣風味,味道同口感都好滿足🤤。而且份量超多,食落口啖啖肉。.🌊鐵板酸辣汁花甲花甲同樣係火候控制得啱啱好💕,肉質嫩口。而且酸辣嘅泰式醬汁好夠惹味,夠刺激🌶️。.🍱台灣小食拼盤有台灣花枝丸、台灣櫻花蝦餅、同埋台灣香腸。全部小食都整得夠香口👅,而且將台灣夜市食到嘅香口味道帶到嚟呢一餐裏面🌙。.🌱鐵板芽菜簡單嘅燒汁、鹽胡椒調味🧂,配合埋啱啱好嘅火候🔥,令到芽菜食落口感爽口,而且味道香口。.🍝招牌台式照燒汁炒麵真係有滿滿嘅台灣風味😍!好台式嘅蔬菜絲做法,配埋麵嘅質地好食,同埋照燒汁嘅炒法🔥,食落味道有鑊氣。.❄️台灣手工芋圓仙草凍最後唔少得要
🐮M6澳洲肩胛肉眼和牛

🐟鐵板香煎黃花魚

🌊鐵板酸辣汁花甲

🍱台灣小食拼盤
🌱鐵板芽菜

🍝招牌台式照燒汁炒麵

❄️台灣手工芋圓仙草凍
最後唔少得要食埋甜品!除咗有滑捋捋嘅仙草👅,仲有煙靭嘅芋圓同埋其他QQ嘅冰品🫦,混和埋淡奶好正。
🍮天福雞蛋布丁
味道好重忌廉嘅奶油甜香味🍬,食落口感覺夠滑,好滿足。

🍹紅芭樂石榴蘆薈蘇打
芭樂嘅清新甜味,配埋蘆薈粒同埋梳打好清爽🎐,而且紅色嘅賣相好特別,好夾啲嘢食。
🌹玫瑰蔓越莓蘆薈蘇打
除咗望落有好靚嘅玫瑰色之外,真係有玫瑰花瓣💐,同埋淡淡嘅花香味喺裏面,令到果味嘅梳打更加特別。
2024-05-08