夏日熱辣辣🥵想留喺室內涼冷氣,呢間cafe係不二之選!食物性價比還可以,商場黎講算正常價位,不過多人share會抵啲。餐廳採用橙色為主調,走歐陸復古風,環境氣氛舒適。回訪過幾次,用餐體驗都不錯的~私心推介墨魚汁意粉、薯條同奶昔😆ꞋꞌꞋꞌꞋꞌଘ Calamari Squid Ink Pasta $142 ▸ 7.5/10我同朋友都覺得呢個有驚喜 意粉口感彈牙 魷魚圈新鮮嫩滑🐙香濃忌廉汁更沾上少許芥末籽 帶點微辣 配上青檸汁同新鮮蕃茄食完唔會有膩感🌿ଘ Sea Urchin & Scallop Linguine $178 ▸ 6.5/10賣相吸睛✨但性價比相較低啲頂頭嘅海膽質素有啲參差食過兩次 一次就幾新鮮 一次就較腥香煎帶子就正常幾嫩 蟹肉量較少忌廉汁香濃 但略嫌稀左啲🤏🏻掛汁一般ଘ Maple Bacon Cheese (Burger) $105 ▸ 7.5/10個包係正常size黎 放左係薯條兜隔離所以睇落細啲😂個包睇落好豐盈 層層分明塊漢堡扒唔會太散或太實 有厚度安格斯牛肉肉味香 OK juicy煙肉勁大塊 好香脆🥓ଘ Chicken & Cheese Quesadilla $7

ꞋꞌꞋꞌꞋꞌ

個包睇落好豐盈 層層分明
塊漢堡扒唔會太散或太實 有厚度
安格斯牛肉肉味香 OK juicy
煙肉勁大塊 好香脆🥓
Maple Bacon Cheese (Burger)

ଘ Chicken & Cheese Quesadilla $79 ▸ 6.5/10
餡料都算幾足
有雞肉、甜椒、mozzarella芝士、番茄莎莎
我地狂點酸忌廉同牛油果醬🥑
配有沙律菜伴碟解膩🥗
Chicken & Cheese Quesadilla

ଘ Black Truffle Cheese Chips $59 ▸ 7.5/10
ଘ Sour Cream Works Chips $55 ▸ 7.5/10
薯條係必嗌🤘🏻
新鮮炸 熱辣辣夠香脆
推介 黑松露芝士汁 同 酸忌廉及牛油果醬
Sour Cream Works Chips

ଘ Banoffee Creme Brulee Pancake  $119 ▸ 7/10
佢地其中一個招牌係梳乎厘🥞
帶焦糖燉蛋嘅味道梳乎厘幾特別
質地鬆軟☁️ 較濕潤
蛋香味濃 班戟表面有一層焦糖脆皮🤤
淋上雲尼拿吉士醬 口感唔錯
Banoffee Creme Brulee Pancake

ଘ Crumble & Apple (Milkshake) $70 ▸ 7.5/10
試過幾款口味 例如oreo同mint chocolate

☎️: 24511688
🚶🏻‍♀️: 沙田站A3出口步行3分鐘
💵: 加一服務費✔️
Calamari Squid Ink Pasta
Maple Bacon Cheese (Burger)
Sour Cream Works Chips
Banoffee Creme Brulee Pancake
估計在香港能吃到這種有舒芙蕾松餅的全日早餐…除了他家暫時我還沒發現第二家~對於一個松餅+brunch愛好者,他家簡直就是一次性可以滿足兩個願望!每次週末想悠閒的吃個早午餐時總會想起他家~對於松餅 特別是舒芙蕾松餅真的完全無抵抗力…他家舒芙蕾松餅的口味也是頗多!最愛提拉米蘇和伯爵茶味~份量也夠大每次來都發現有很多小朋友來吃估計就是他家的菜品真的太豐富了吧~全日早餐、漢堡、華夫餅、意粉和各種輕食沙拉…基本是都吃過但沒有踩雷的!這種什麼都有的吃的Cafe能把每種類型的菜品都做得好的確不是每家都能做到的~他家裝修也是輕復古環境也蠻舒服建議來沙田新城市廣場逛完街後來吃一頓!不管是去吃早餐午餐還是晚餐的…相信他家都不會讓你失望~~
估計在香港能吃到這種有舒芙蕾松餅的全日早餐…
除了他家暫時我還沒發現第二家~
對於一個松餅+brunch愛好者,
他家簡直就是一次性可以滿足兩個願望!
每次週末想悠閒的吃個早午餐時
總會想起他家~
對於松餅 特別是舒芙蕾松餅
真的完全無抵抗力…
他家舒芙蕾松餅的口味也是頗多!
最愛提拉米蘇和伯爵茶味~
份量也夠大
每次來都發現有很多小朋友來吃
估計就是他家的菜品真的太豐富了吧~
全日早餐、漢堡、華夫餅、意粉和各種輕食沙拉…
基本是都吃過但沒有踩雷的!
這種什麼都有的吃的Cafe
能把每種類型的菜品都做得好
的確不是每家都能做到的~
他家裝修也是輕復古
環境也蠻舒服
建議來沙田新城市廣場逛完街後來吃一頓!
不管是去吃早餐午餐還是晚餐的…
相信他家都不會讓你失望~~
2024-04-05 67 views
行親商場都會經過呢間Coffee Shop,見到餐廳佈置得幾靚同餐牌都幾多唔同嘢食😍😍今日收工特登同朋友過嚟試吓佢既Dinner menu😝 但估唔到7點嚟到已經有人排緊隊,好彩佢地舖面夠多位,唔使10分鐘就已經有得坐✌️✏️Calamari Squid Ink Pasta $142芥末忌廉汁墨汁意粉& 蕃茄莎莎墨汁意粉結合左多種唔同風味既元素,由酸甜既蕃茄加上辛辣既芥末😍😍去到濃郁既忌廉同香濃既墨汁,令到層次相當豐寰宇☺️☺️味道帶點辛辣同獨特,意粉好軟熟,好易入口😌😌✏️Iron Grilled Flank Steak $192煎牛排配焗蔬菜,肉汁& 香蒜青醬叫左五成熟既牛排🥩烹調熟到啱啱好,保持到肉質既鮮嫩同原味😙肉汁相當澎湃🙈同新鮮嘅香蒜青醬完美結合,相當匹配😜😜✏️MO $99安格斯牛肉,炒洋蔥蘑菇& 芝士漢堡安格斯牛肉帶嚟濃郁既肉香,一啖就品嚐到好多肉汁,洋蔥同蘑菇既加入為漢堡增添左唔少豐富既口感同層次,yummyyummy☺️☺️✏️Chilli Concarne Chip $58辣味芝士牛肉汁薯條薯條炸得金黃酥脆,一出爐已經散發着芝士同肉醬嘅香味,薯條上面仲鋪咗熱溶咗嘅芝士,溶化咗喺牛肉

芥末忌廉汁墨汁意粉& 蕃茄莎莎

煎牛排配焗蔬菜,肉汁& 香蒜青醬

✏️MO $99
安格斯牛肉,炒洋蔥蘑菇& 芝士漢堡

✏️Chilli Concarne Chip $58
辣味芝士牛肉汁薯條
薯條炸得金黃酥脆,一出爐已經散發着芝士同肉醬嘅香味,薯條上面仲鋪咗熱溶咗嘅芝士,溶化咗喺牛肉粒上面🥹🥹超級惹味😗😗
2024-04-02 57 views
好耐冇陪媽咪行街,今日難得同媽咪二人世界,決定試吓最近人氣爆燈嘅Butlery♥️平日放工時間去到已經排晒長龍,我哋等咗一陣先有位餐廳裝潢光明亮,走文青風,打卡一流餐牌選擇都幾多,前菜、小食、沙律、意粉、燴飯、肉類、甜品、特飲一應俱全睇到我同媽咪心大心細🤭Chicken & Cheese Quesadilla雞肉餡餅配上芝士同埋青椒紅椒,咬落去餅皮少少煙靭我鍾意加埋蕃茄粒食,食落refreshing畫龍點睛嘅係佢哋嘅酸忌廉醬同埋牛油果醬👍🏻配埋醬汁食落口感唔會乾,而且味道更加豐富我比較鍾意個酸忌廉醬,奶香味十足,酸酸地亦都好開胃餡餅入面嘅餡料非常豐富🥰Sea Urchin & Scallop Linguine賣相10分吸引嘅pasta♥️醬汁食落去滿滿嘅奶香味同埋淡淡海膽嘅鮮味我鍾意佢醬汁夠多,每一啖嘅意粉都可以沾滿海膽醬帶子兩邊煎到金黃焦脆,咬落肉質軟嫩,有淡淡鮮甜味 👍🏻媽咪對呢個意粉都讚不絕口,佢話配上紫菜碎同埋海膽肉一齊食鮮味更上一層樓😆MO招牌安格系牛肉炒洋蔥🧅蘑菇芝土漢堡一上枱見到咁高嘅burger有啲嚇親😆首先主角安格斯牛肉味道濃郁,食落去啖啖嘅牛肉味洋蔥炒到非常軟腍,配上非
平日放工時間去到已經排晒長龍,我哋等咗一陣先有位
餐廳裝潢光明亮,走文青風,打卡一流

睇到我同媽咪心大心細🤭

Chicken & Cheese Quesadilla
雞肉餡餅配上芝士同埋青椒紅椒,咬落去餅皮少少煙靭
我鍾意加埋蕃茄粒食,食落refreshing
畫龍點睛嘅係佢哋嘅酸忌廉醬同埋牛油果醬👍🏻
配埋醬汁食落口感唔會乾,而且味道更加豐富

我比較鍾意個酸忌廉醬,奶香味十足,酸酸地亦都好開胃

餡餅入面嘅餡料非常豐富🥰

賣相10分吸引嘅pasta♥️
醬汁食落去滿滿嘅奶香味同埋淡淡海膽嘅鮮味

我鍾意佢醬汁夠多,每一啖嘅意粉都可以沾滿海膽醬
帶子兩邊煎到金黃焦脆,咬落肉質軟嫩,有淡淡鮮甜味 👍🏻

MO
招牌安格系牛肉炒洋蔥🧅蘑菇芝土漢堡
一上枱見到咁高嘅burger有啲嚇親😆
首先主角安格斯牛肉味道濃郁,食落去啖啖嘅牛肉味
洋蔥炒到非常軟腍,配上非常惹味既醬汁👍🏻

芝士同蘑菇都係同同Burger Perfect match

最後叫咗個疏乎厘pancake做今餐嘅總結♥️
首先,賣相已經非常IG-able

切落去上層嘅焦糖微微焦脆,底下嘅疏乎厘pancake非常非常fluffy
疏乎厘pancake食落有濃濃嘅蛋香味,配上淡淡嘅奶香

配上拖肥醬、雲呢拿custard同埋脆焦糖,食完幸福感滿滿

我哋仲叫咗杯開心果Shake
飲落係非常濃厚嘅開心果,而且啖啖都會飲到開心果碎
係非常足料嘅一杯開心果奶昔♥️
同女兒去沙田城市廣場shopping,午餐就去咗一間歐陸式復古西餐廳用膳,Butlery 以墨綠及橙色為主調,配搭綠色植物做裝飾,環境復古之餘空間感十足!餐廳供應梳乎厘班戟、意粉、漢堡、牛扒、窩夫等菜式。煎牛扒配焗蔬菜肉汁香蒜青醬:牛扒揀咗五成熟,上檯時已經切成一塊塊,厚薄適中肉質粉嫩,配香蒜青醬好惹味,烤蔬菜又香又有汁,薯條香脆可口。午餐包餐湯,蘑菇雜菌湯濃郁,菇味香濃。煎雞扒、牛油果醬酸忌廉芝士漢堡:漢堡份量十足,雞扒厚切又大件,煎到金黃色,加上新鮮生菜、蕃茄、芝士和牛油果醬酸忌廉,每啖都富層次,美味可口。鮮奶咖啡加榛子:賣相精美,榛子淡淡的香烤氣息完美烘托咖啡的濃郁香氣,飲落口感順滑。藍青口:青口鮮味十足,好欣賞個忌廉汁,調較得好夠味又creamy,配埋多士食,口感層次分明又美味。Tiramisu Pancake :即叫即做,厚班戟震騰騰勁鬆軟,蛋香味濃郁,加上提拉米蘇醬,配搭燕麥松子仁和咖啡糖漿,口感軟綿又甜美。

午餐包餐湯,蘑菇雜菌湯
濃郁,菇味香濃。

2024-03-18
Lunch
2024-03-28 50 views
平時好少嚟沙田 難得嚟到就梗係要搵好西食啦呢間Butlery 位於新城市4樓好方便出地鐵上一層就到歐陸田園風裝潢 成個環境都好舒服座位闊落 環境簡潔明亮 樓底高店員同經理都好友善Pancetta Carbonara $132Carbonara非常creamy 好挂汁 意粉軟硬適中夠彈牙 食落口感幼滑忌廉汁再加巴馬臣芝士 香味更濃郁煙燻煙肉大大粒好香口 Chicken Mexicana $95Burger份量十足 成個包都好厚包皮有烘過 食落好鬆軟中間配上牛油果醬 酸忌廉 芝士 煎雞排 蕃茄同沙律菜一啖咬落去口感層次好豐富 尤其係牛油果醬同酸忌廉味好突出煎豬扒厚肉得嚟外脆內嫩配搭番茄減輕油膩感Black Truffle Cheese Chips $59食Burger又點少得薯條薯條熱辣辣 面頭有大量嘅黑松露芝士汁 一上枱已經聞到好香嘅黑松露味芝士同黑松露真係絕配 薯條外脆內軟 Banoffee Cream Brulee Pancake $119甜品真係好有驚喜 賣相已經非常吸引有兩塊pancake 面頭淋上雲呢拿吉士醬再加一層厚脆焦糖Pancake空氣感十足 吉士醬份量啱啱好唔會太膩 再
平時好少嚟沙田 難得嚟到就梗係要搵好西食啦
食Burger又點少得薯條
芝士同黑松露真係絕配 薯條外脆內軟
甜品真係好有驚喜 賣相已經非常吸引
有兩塊pancake 面頭淋上雲呢拿吉士醬再加一層厚脆焦糖
Pancake空氣感十足 吉士醬份量啱啱好唔會太膩 再加上甜甜嘅焦糖 拖肥醬同cream 一啖咬落去好滿足
另外仲有香蕉同士多啤梨伴碟
薄荷朱古力奶昔 $58
開心果奶昔 $79
奶昔質地幼滑細緻 兩杯面頭都有吱Cream
仲有滿滿嘅開心果碎
開心果味道非常香甜
薄荷朱古力都好refreshing
2024-03-28 1341 views
有次經過呢層,見到呢間餐廳門口同埋入邊裝修都好有特色同風格,今日同朋友夾到時間,一於去嘆吓先Buttermilk Chicken Salad 🥗 頭盤當然要食返道沙律菜先新鮮羅馬生菜配上牛油果,煙肉,溫泉蛋同烤雞扒,份量相當大碟Sea Urchin & Scallop Linguine 新鮮海膽·香煎帶子& 蟹肉海膽忌廉汁意粉極足料同真材實料味道濃郁既海膽 ,配上煎到兩面帶有微焦既煎帶子,已經好香海膽忌廉汁入面充滿一絲絲既蟹肉顯得成碟意粉都好鮮甜,不知不覺已清碟Iron Grilled Flank Steak煎牛柳配燒菠菜 ·肉汁&香蒜青醬五成熟牛扒做到岩岩好黎到已經切好一塊塊肉質粉嫩,食落好juicy配埋個香蒜青醬好夾Chicken & Cheese Quesadilla雞肉mozzarelio芝士墨西哥配蕃茄莎莎·酸忌廉&牛油果醬 墨西哥薄餅入面佈滿雞肉同芝士做餡料配襯埋酸忌廉醬及牛油果醬同埋番茄莎莎酸酸甜甜,有少少愈食愈開胃𝗍𝗂𝗆本身一心想黎試埋個pancake,點知真係太飽了,唯有下次再encore

Buttermilk Chicken Salad 🥗
頭盤當然要食返道沙律菜先
新鮮羅馬生菜配上牛油果,煙肉,
溫泉蛋同烤雞扒,份量相當大碟

新鮮海膽·香煎帶子& 蟹肉海膽忌廉汁意粉
極足料同真材實料
味道濃郁既海膽 ,配上煎到兩面帶有微焦既煎帶子,已經好香
海膽忌廉汁入面充滿一絲絲既蟹肉
顯得成碟意粉都好鮮甜,不知不覺已清碟

Iron Grilled Flank Steak
煎牛柳配燒菠菜 ·肉汁&香蒜青醬
五成熟牛扒做到岩岩好
黎到已經切好一塊塊
肉質粉嫩,食落好juicy
配埋個香蒜青醬好夾

雞肉mozzarelio芝士墨西哥
配蕃茄莎莎·酸忌廉&牛油果醬
墨西哥薄餅入面佈滿雞肉同芝士做餡料
配襯埋酸忌廉醬及牛油果醬同埋番茄莎莎
酸酸甜甜,有少少愈食愈開胃𝗍𝗂𝗆

• Sea Urchin & Scallop Linguine
  • Iron Grilled Flank Steak
2024-03-26 43 views
好耐冇同老公拍拖仔,襯亞女返學出左沙田食Lunch。係沙田新城市廣場見到間以墨綠色同橙色為主調嘅西餐廳,天花仲掛左多盆綠色植物🪴,充滿復古味道。中午時段,餐廳有Lunch Menu,我地就叫左1set Lunch同單點左幾款食物。Lunch SetMaple Bacon Cheeseburger & Chips $138安格斯牛肉,楓葉漿煙肉&芝士漢堡配薯條安格斯牛肉牛味濃郁又夠juicy,漢堡包軟熟,楓葉漿煙肉香脆,食落又不會覺得油膩。let lunch有餐湯同加左$10 Ice cappuccino。White Wine Mussels $79滿滿嘅藍青口放住碗上,仲伴有2件烤得金黃色嘅多士,藍青口肥味,掛滿淡淡酒味又香濃忌廉汁,多士香味濃又非常脆口,沾上忌廉汁好好味。Buttermilk Chicken Salad $118材料好豐富,仲好大份,有牛油果、煙肉、溫泉蛋、羅馬生菜、番茄仔同雞肉。烤過嘅雞肉醃得入味,仲好滑嫩。Chilli Concarne Chip $58睇落好似好細份,但千祈唔好睇少佢,醬汁同芝士都幾多,辣牛肉辣得惹味,鹹香味十足。Tiramisu Pancake
好耐冇同老公拍拖仔,襯亞女返學出左沙田食Lunch。

Lunch Set
安格斯牛肉,楓葉漿煙肉&芝士漢堡配薯條

White Wine Mussels $79

Buttermilk Chicken Salad $118

Chilli Concarne Chip $58

Tiramisu Pancake $122
餐廳招牌梳乎厘班戟,我地叫左Tiramisu,pancake好有蛋香味,又有空氣感,香濃嘅Tiramisu,附上嘅咖啡糖漿同pancake又好夾,仲有生果點綴。
梳乎厘控必選餐廳「Butlery」,超人氣打卡歐陸復古西餐廳📸📸同「The Pantry」姊妹店,以橙色同綠色為主題,佈置得有品味同復古😊🍝新鮮海膽·香煎帶子&蟹肉海膽忌廉意粉 $178餐廳星級推介既意粉配上新鮮海膽同香煎帶子,意粉掛上海膽忌廉汁,另灑上蟹肉,食落口感豐富😚🥞Butlery’s Pancake $108招牌動L既厚班戟是必點的,上面仲有焦糖牛油🧈配有清甜新鮮水果伴碟,可以沾上楓葉糖漿🍯,能夠帶出班戟的蛋香味道🥚🐑燒紐西蘭羊扒伴燒汁&燉菜 $258餐廳選用紐西蘭羊扒,因應個人喜好,最後選擇7成熟烤,且羊羶味唔會太多,肉質厚實,加上秘制燒汁更好味,羊扒下的燉菜都非常入味,更有烤過的薯仔、蕃茄🍅🍅📍 Butlery (沙田)🗺️ 沙田沙田正街18號新城市廣場一期4樓479A號舖

🍝新鮮海膽·香煎帶子&蟹肉海膽忌廉意粉 $178

🥞Butlery’s Pancake $108

🐑燒紐西蘭羊扒伴燒汁&燉菜 $258

📍 Butlery (沙田)
🗺️ 沙田沙田正街18號新城市廣場一期4樓479A號舖
2024-03-23 40 views
同朋友行開沙田新城市廣場 想搵間打卡靚Cafe食嘢hea吓傾吓偈 呢間cafe 位置好方便 而且環境好靚 坐位又寬 一家大細一齊嚟食嘢都好舒服 🍔Lunch Set Menu 有一份主菜 仲有跟餐湯或沙律🥗和飲品 前菜揀咗沙律 沙律都好有誠意 配上青蘋果和藜麥 呢個安格斯牛肉·煙肉🥓芝士漢堡和薯條 中間層牛肉煎得剛剛好 而且漢堡包外脆內軟 薯條都炸得好脆😋 🍝海膽·香煎帶子蟹肉意粉見到隔離枱叫咗呢個意粉 外貌好吸引 估唔到海膽有驚喜 海膽都幾新鮮 唔會有苦味 撈埋意粉好香甜 帶子煎得剛剛好 食落口感唔會太硬 🥞最後緊係要叫返個甜品 一開始就係比佢哋個pancake 吸引🤩 兩層pancake 淋上伯爵茶和白朱古力脆米 pancake厚度剛剛好 仲係好Q彈 而且點上伯爵茶嘅醬不會太甜 配料係無花果和果仁脆餅😍☕️Flat White 咖啡豆味濃郁但不會太酸 奶泡打得很剛好 很合我口味😊抹茶latte 也不會很甜

同朋友行開沙田新城市廣場
想搵間打卡靚Cafe食嘢hea吓傾吓偈

前菜揀咗沙律 沙律都好有誠意 配上青蘋果和藜麥

🍝海膽·香煎帶子蟹肉意粉

抹茶latte 也不會很甜
2024-03-20
$200 (Lunch)
  • Earl Grey Pancake
  • 新鮮海膽香煎帶子蟹肉海膽忌廉汁意粉
2024-03-23 48 views
酸忌廉牛油果醬薯條🥑🍟($55)前菜最令人期待,令今餐開咗個靚頭。烤大蝦冬陰功意大利飯配魷魚&草菇🦐🐙🍄($188)味道好Thai 式,微微辣。旁邊嘅醬用嚟點蝦,都無得輸。厚班戟,抹茶吉士醬,紅豆,脆玄米,抹茶蕨餅🫘🍵($119)呢個作為餐後嘅甜品,真係太完美喇。不過呢個製作需時,想食前20分鐘就要叫定喇。焦糖香蕉,烤杏仁,朱古力蛋糕,花生醬,窩夫雲呢&拿雪糕🧇🍦🍫🍌($99)有選擇困難症嘅人就啱哂,咩都有啲,大大滿足。Hot Mocha ☕($46)狗仔樣好靚靚,唔捨得飲落肚囉。Iced Lemon Tea 🍋🥤($39)---------Butlery🍔🥞地址: 沙田沙田正街18號新城市廣場一期4樓479A號舖
酸忌廉牛油果醬薯條🥑🍟($55)
前菜最令人期待,令今餐開咗個靚頭。

烤大蝦冬陰功意大利飯配魷魚&草菇🦐🐙🍄($188)
味道好Thai 式,微微辣。旁邊嘅醬用嚟點蝦,都無得輸。

厚班戟,抹茶吉士醬,紅豆,脆玄米,抹茶蕨餅🫘🍵($119)

呢個作為餐後嘅甜品,真係太完美喇。
不過呢個製作需時,想食前20分鐘就要叫定喇。

有選擇困難症嘅人就啱哂,咩都有啲,大大滿足。

Hot Mocha ☕($46)
狗仔樣好靚靚,唔捨得飲落肚囉。

Iced Lemon Tea 🍋🥤($39)

---------
Butlery🍔🥞

地址: 沙田沙田正街18號新城市廣場一期4樓479A號舖

Dinner
  • 烤大蝦冬陰功意大利飯配魷魚&草菇
  • 酸忌廉牛油果醬薯條
2024-03-22 37 views
與好友去沙田新城市食高質西餐,餐廳裝潢歐陸風格裝修靚靚。我們點左Iron Grilled Flank Steak$192,🥩 肉嫩多汁伴青醬,配烤蔬菜和炸脆薯條豐富又美味💕White Wine Mussles$79,青口肥美肉質鮮甜,白汁用白酒、忌廉、蒜蓉、小茴香煮成很香滑,配烤得脆脆兩片法包,🥖沾忌廉汁一齊食很好味😍Spicy Sunshine$99+side chips$25,包質鬆軟,安格斯牛肉漢堡牛味香,燒菠蘿🍍香甜,辣椒🌶️少辣辣,真不錯👍Peanut Butter Banana Waffle $99,窩夫🧇外脆內鬆軟,焦糖香蕉脆脆又甜,配雪糕真是好好食超級正😋Strawberry Milkshake$55 ,🍓味香不太甜,好飲。
與好友去沙田新城市食高質西餐,餐廳裝潢歐陸風格裝修靚靚。
我們點左

• Iron Grilled Flank Steak
  • Peanut Butter Banana Waffle
  • Spicy Sunshine
#全自費食評上個週末約了一班女生朋友一起去Butlery Cafe!星期日晚餐的高峰時段,我們四個人坐了一個四人桌等了大半個小時。餐廳的設計很舒適,寬敞明亮,色調溫和,桌與桌之間有適當的距離,可以讓我們與朋友盡情交談。餐廳的特色是意大利麵和甜點梳孚厘班戟。我們四個人點了兩個主菜、一個小食和兩份甜點,每人還單點了一杯飲品。主菜:海膽帶子意粉 Sea Urchin & Scallop Linguine($178)新鮮的海膽和香煎帶子,搭配蟹肉海膽忌廉汁意粉。份量一般,醬汁很creamy,但海膽的份量稍少,忌廉汁的味道稍微蓋過了海膽的風味,意粉的濕潤度有點偏多,個人認為還有進步空間。烤三文魚温泉蛋燴飯 Grilled Salmon, Onsen Egg Risotto ($168)烤三文魚搭配温泉蛋、甘藍葉、玉子豆腐、本菇和味噌梅子汁。燴飯煮得剛好,口感一流,加上温泉蛋的蛋汁,完美地搭配在一起。可惜的是三文魚有點過熟,稍微有些乾。小食:酸忌廉牛油果醬薯條 Sour Cream Works Chips ($55)非常推薦!薯條又熱又辣,搭配酸忌廉牛油果醬和番茄,完美地平衡了薯條的油膩感,非常開
#全自費食評

主菜:

小食:

非常推薦!薯條又熱又辣,搭配酸忌廉牛油果醬和番茄,完美地平衡了薯條的油膩感,非常開胃!

甜點:
抹茶吉士醬班戟 Matcha Cream Pancake($119)
抹茶吉士醬班戟 Matcha Cream Pancake

這個班戟超級fluffy,非常非常鬆軟!班戟的熱度剛好,抹茶味道搭配紅豆,甜而不膩,而且看起來也很好吃。

蘋果金寶法式多士 Apple Crumble French Toast ($98)

蓬鬆的法式多士上面鋪滿了炒過的肉桂蘋果、雲尼拿雪糕和烤紅梅酥餅碎。份量十足,還有超多的配料!加上雪糕一起吃,每一口都很美味,不過味道稍微偏甜,推薦給喜歡甜點的朋友。
最後結帳的時候,四個人加起來一共是$916,覺得還算是物有所值,而且吃得很飽!我推薦他們的招牌班戟和小食!不妨約上幾個好朋友一起去試試看!
Flat White
2024-03-17
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
抹茶吉士醬班戟 Matcha Cream Pancake
知道好爆, 特登揀平日想不到也要排幾個先至能夠安排入座,座位排得不算寬敞,但見清一色差不多全都是年青男女,相信大家都是慕名來試他的名物甜品今晚順道食埋晚餐,先來一個芝麻火炙三文魚雜菜沙律, 件頭也不少而且都很新鮮醒胃,主菜不想吃得太飽,叫了一個 烤大蝦海鮮冬陰功意大利飯,味道真的很好,看見有很多人都試他的漢堡包,就叫了一個煎雞扒牛油果醬配芝士漢堡,也 相當不錯,當然就是為 留肚吃他的甜品,等了差不多20分鐘,那個伯爵茶醬無花果白朱古力脆米班戟,就珊珊而來果然不負眾望,梳乎厘鬆軟,但又不失口感,無花果香甜,整體配搭實在一絕,已經要plan定下次試他的窩夫了 。
2024-03-20
Dinner
2024-03-19 61 views
今日同朋友去沙田食一間西餐,主要係想食佢哋嘅疏乎厘pancake,不過最後係食唔成嘅,因為我哋想叫嘅時候呢,佢就話要整40分鐘我哋都唔想等啦Lunch set跟嘅南瓜湯都幾好飲,唔似南瓜味比較似粟米湯嘅味叫咗廚師推介嘅lunch set,估唔到呢一個Nesta根嘅牛肉係咁鬼生㗎…勁紅囉啲肉,我平時係唔食生嘅牛肉㗎朋友叫嘅Fish and chips就話好好味,等我下次都叫!午餐加錢就可以飲Mocha呢度沖嘅Mocha都幾好飲

午餐加錢就可以飲Mocha呢度沖嘅Mocha都幾好飲