這𥚃了也太不容易找了吧 但其實只在F出口一直走到底看到官涌街市 追著「新肥泉海鮮大排檔」牌子往上走就可以了😌一開始點了多份的配酒小菜炸物~先墊墊肚子 再進入正題✨七味豆腐粒比一般吃到的都大顆 微脆的外皮~~𥚃面的豆腐更滑更嫩(一人直接完成✅大半碟 哈哈✨椒鹽雞軟骨好脆又好咬 椒鹽果然是配酒的好東西 第一口時黑胡椒味比較重雞軟骨易咬 好咬 超好咬 邊喝飲邊吃邊聊天 真的好讚✨酥炸廣島蠔他們的酥炸廣島蠔炸皮比起前兩份炸物厚點 但𥚃面的廣島蠔卻又厚又大而且又不腥 咬一半以後 還能看到廣島蠔juice juice~~✨燒乳鴿他們家的乳鴿 雖然看起來小小隻 感覺偏乾 但吃起來時 卻完全不柴 能吃到乳鴿 卻不會讓人飽肚 所以在仼食角度而言 真的非常棒👍✨金銀蒜蒸大元貝 (兩隻)、金銀蒜蒸蟶子(兩隻)蟶子和元貝比較一般街外吃到的 都要大隻厚身 蒜🧄蓉和粉絲量巨多 😋蟶子真的好夠彈性 蒜🧄蓉多到傻眼 而且都蒸的好入味 蒜人們一定會愛死✨招牌辣酒煮東風螺他們的辣味、酒感 超重的 東風螺超入味 把他們拿出來放一下後 味道還超濃又不腥 口感紮實富彈性 海鮮人都一定要來一份東風螺!!✨老乾媽炒四季豆老乾媽果然
這𥚃了也太不容易找了吧 但其實只在F出口一直走到底

酥炸廣島蠔
✨酥炸廣島蠔

燒乳鴿
✨燒乳鴿

金銀蒜蒸大元貝 (兩隻)
✨金銀蒜蒸大元貝 (兩隻)、金銀蒜蒸蟶子(兩隻)
金銀蒜蒸蟶子(兩隻)

招牌辣酒煮東風螺
✨招牌辣酒煮東風螺
又不腥 口感紮實富彈性 海鮮人都一定要來一份東風螺!!

老乾媽炒四季豆
✨老乾媽炒四季豆
老乾媽果然是老乾媽 味道稍香辣惹味 真的不該點這份會想配份白飯來吃~~
真想把苦瓜炒蛋、小炒皇、黃金有機茄子🍆等也點一下

真的不行✋我們兩個戰鬥力實在太低了
還有很多大排檔要吃的 都未吃到!!
下次一定要和更多具食力的朋朋們再戰這𥚃才行!

(下次可能要換個戰術 要先吃點正常的 最後才吃送酒菜
2024-05-21
椒鹽雞軟骨
酥炸廣島蠔
燒乳鴿
金銀蒜蒸大元貝 (兩隻)
金銀蒜蒸蟶子(兩隻)
招牌辣酒煮東風螺
老乾媽炒四季豆
2024-04-02 1013 views
行完尖沙咀,想食小炒,考慮過性價比後,都係要返黎新肥泉👩🏼‍🍳就係#官涌熟食中心,主推海鮮、小炒,鑊氣之選,熟食中心黎講乾淨企理,好大好闊落既,大排檔梗係啤啤佢,首推烏蘇🍺飲住揀肥泉小炒皇,上枱就知有料,好豐富,鑊氣十足😮‍💨蝦同魷魚炒得好香好出味,相當唔錯既小炒皇 份量亦好足👍🏻 邪惡黃金大蝦😍超香咸蛋黃香,掛晒係啲蝦球上面,啲蝦球多到,十幾廿粒,肉質好彈好爽,非常好味🤤一個好好既邪惡體驗😈涼瓜豉蒜炒牛仔肉,見到豆豉同涼瓜就想叫,炒得好入味,牛仔肉肉質好嫩滑,涼瓜好惹味🙀一啲都唔油,充滿醬汁,䜴蒜就係正🙌🏻古法蒸游水大桂花魚,依家唔係咁易食到游水桂花,生劏,好大條上枱,原碟蒸,肉質又鮮又彈,好好肉,魚背可以整魚扒🐠古法本身係肉絲,但佢係好厚既豬頸肉☺️醬汁勁好味,超出眾既蒸桂花🌼係想念既味道🩵要新鮮有新鮮,要鑊氣有鑊氣,要邪惡有邪惡🥳鍾意食小炒既話,新肥泉真係無得輸😎

古法蒸游水大桂花魚
上一份工作雖然只待了一個星期,但最感恩就是結識了一班超棒的妹妹同事!即使大家都已經各奔前程我們還是保持聯繫哦~ 前陣子更相約去到一間大排檔吃晚餐聚舊聊天呢!黃金四季豆 $95以鹹蛋黃入饌的真的很難抗拒!店家這個黃金四季豆外層金黃酥脆,鹹蛋黃份量剛好,又香又鹹又惹味的鹹蛋黃漿完美的包裹著每一條新鮮的四季豆,好吃得停不了口椒鹽九肚魚 $95同樣屬於「惹味擔當」還有椒鹽九肚魚!外層的椒鹽調味炸得酥脆,而內裡的九肚魚則保持著嫩滑的口感,每一口都散發著椒鹽的香氣,九肚魚的大小適中方便入口,魚肉也很多,單吃或配飯吃也很搭呀~薑蔥生蠔煲 $148想吃海鮮的話不妨試試這道薑蔥生蠔煲!香氣很好賣相更是會令人食指大動~ 新鮮的生蠔用上薑片跟蔥段爆炒再炆製,就算煮上一段時間再上菜,生蠔依然保持著彈牙的口感而且size不少,入口蠔味濃郁還帶幾分薑蔥的香氣,每一口都充滿了海洋的鮮味!黑椒薯仔牛柳粒 $113應該是來大排檔其中一款必點人氣小菜吧!嫩嫩的牛柳粒搭配著軟綿的薯仔,濃郁的黑椒醬汁包裹著牛肉的鮮香,口感跟味道同樣出色豐富,要一讚牛柳粒炒得恰到好處不會老,這個很好吃!翡翠帶子蛋白炒飯 $86上面幾款都是味道
黃金四季豆 $95
椒鹽九肚魚 $95
薑蔥生蠔煲 $148
黑椒薯仔牛柳粒 $113
翡翠帶子蛋白炒飯 $86
上面幾款都是味道比較重的菜色,就點來一份相對清淡又飽肚的翡翠帶子蛋白炒飯~ 份量很多,帶子的份量也同樣地多!鮮嫩的帶子、蛋白搭配著蔬菜白飯大火翻炒,很有鑊氣香味也很好,只是好像有點加入很多鹽巴的感覺,偏鹹了一點
店家在佐敦的熟食中心開業,地方超大的也有很多位置,裝潢欠奉就是地道的港產大排檔風格,有潔癖的朋友應該不太會習慣來這個地方用膳吧!不過這店看起來就是衛生潔淨啊~ 到訪當晚人流不算多只有十多檯客人,始終這地段實在有太多美食加上地理位置有點差,客源也會受到影響!服務比想像中好,下單也是即時製作,三數分鐘就可以上菜了超快的~ 味道方面其實不錯非常有大排檔的那種鑊氣火味,份量十足價錢又不會太昂貴,幾個女生吃這幾款已經快要撐爆肚皮了!而且價格親民,多人來多試幾款所花的費用又不會太重,可惜我們吃不了太多不然就來吃店家推出的吃到飽系列了
2024-03-03
2024-03-20 753 views
今晚到人氣大排檔吃晚飯,我們點了人氣小菜,落單後才發現三碟小菜的顏色都是橙色!招牌明蝦球:每一顆蝦球都是大大的,並且已經去殼,食起來啖啖肉。蝦球的味道酸酸甜甜,非常開胃。菠蘿、青椒和紫洋蔥等配料增添了豐富的口感和層次感。不僅味道美味,而且顏色也非常漂亮。酥炸廣島蠔:外皮炸得酥脆,一口咬下去就能聽到脆脆的聲音。炸粉脆醬的厚度適中,不會覆蓋蠔的原味。內裏的廣島蠔會爆出鮮美多汁的口感,非常大隻且十分Juicy。泰式炸墨魚餅:份量非常大,一共有八大件。外皮炸得鬆脆可口。內裏的墨魚餅非常軟滑,咬落爽口彈牙。內裏還有墨魚粒,吃起來相當有「𡁻頭」。蘸上泰式醬,酸酸甜甜的,非常可口。值得一提的是,這裏的店員服務很好,還介紹我們吃不同的小菜。我們正商量着下一次再來吃其他好味餸菜。與店員傾談後,原來這大排檔也十分受內地遊客歡迎。她還告訴我們幾條前往這裏的路線:1.佐敦港鐵站C2出口,寶靈街直行5分鐘。2.柯士甸站F1出口,步行約4分鐘,沿行人隧道往寶靈街。3.高鐵站來港,可於港鐵西九龍站C出口,沿佐敦方向步行10分鐘,經廣東道穿過九龍佐治五世紀念公園,再向前行5分鐘。下次我們真的要再來吃一些夠鑊氣的小菜。

招牌明蝦球:

酥炸廣島蠔:

泰式炸墨魚餅:

1.佐敦港鐵站C2出口,寶靈街直行5分鐘。
2.柯士甸站F1出口,步行約4分鐘,沿行人隧道往寶靈街。

下次我們真的要再來吃一些夠鑊氣的小菜。
  • 泰式炸墨魚餅
  • 招牌明蝦球
2024-03-12 592 views
冬天最啱食大排檔,餐廳位於佐敦熟食中心,主打多款港式小炒,設有室內位置,空間感十足,比起出面嘅大排檔乾淨俐落,而且店員服務態度有禮貌,適合一大班人嚟聚餐🤪除咗可以單點之外呢度亦提供90分鐘任飲任食放題,香港第一次見,有分三款套餐,最平嘅已經包小炒、煲仔同飲品,想食火鍋或海鮮類就要額外加錢、由點餐先開始計時,真好!前菜叫咗三樣,手拍小黃瓜酸甜惹味、酸薑皮蛋冰冰涼涼,爽而不辣、BB鴿就逐隻嗌,賣相一流,可愛迷人,油溫炸得啱啱好,皮香脆, 肉質嫩滑,細細份唔怕食唔到其他嘢~ 肉類方面豬牛雞要咗各一款,黑醋骨好大一碟,厚切啖啖肉,酸甜度適中,配上腰果增添口感,建議多人先好叫、炸子雞有酒樓feel,炸至外脆內嫩,好快清光、菜遠炒牛仔骨牛多過菜,牛肉嫩滑唔嚡口,鹹度都OK,配飯一流🐮炸物十分出色,尤其是係黃金系列,要咗四季豆同涼瓜,上枱時熱辣辣,香氣四溢,外層酥脆,炸皮夠薄身,一定要趁熱食,四季豆鮮甜,涼瓜帶點苦味、七味豆腐粒都唔錯,好大一粒,要分開咬,豆腐好嫩,補充蛋白質!菜品都有唔少選擇,個人喜歡芝士焗西蘭花,西蘭花夠淋,老少咸宜,面頭鋪上超多芝士,邪惡又美味!如果想配飯嘅話會推欖菜肉鬆四季豆

炸物十分出色,尤其是係黃金系列,要咗四季豆

菜品都有唔少選擇,個人喜歡芝士焗西蘭花,西蘭花夠淋,老少咸宜,面頭鋪上超多芝士,邪惡又美味!如果想配飯嘅話會推欖菜肉鬆四季豆,鹹香味十足,新鮮又無渣,讚!最後要埋番茄新鮮魚雲薯仔湯,超大碗,清甜又多餡料,正👍
2024-05-21 0 views
日式放題大家都食得多呢幾年點心放題都唔少但小炒放題你又食過未真係唔講都唔會有人知二百八十八就可以任食加一百包火鍋二百海鮮基本大排檔應有嘅菜式呢度都一定可以食到😮當日叫左啲比較少會食和牛粒雞翼小炒王菜煲全部都唔會話將貨就價會俾番本身應有嘅份量所以越多人就會越抵食同埋上檯都好快唔拖單不過要清碟先可以再叫免得大家叫太多會浪費當日比較出色係小炒王另外生菜同白菜都好食小炒王好惹味又夠鑊氣韭菜花爽脆、魷魚鮮味生菜煲同樣都好夠味👍🏻保留到生菜嘅脆度嫩綠至於浸白菜最愛個上湯加入左當歸藥膳感滿滿個人推薦以上都係必試大家去大排檔少食菜呀—————————————————————🔸 小炒放題 $288海鹽香煎雪花和牛粒粟米魚肚雞粒羹當歸杞子浸白菜生啫唐生菜煲特色金沙雞翼肥泉小炒王
日式放題大家都食得多
免得大家叫太多會浪費
當日比較出色係小炒王
另外生菜同白菜都好食
小炒王好惹味又夠鑊氣
韭菜花爽脆、魷魚鮮味
生菜煲同樣都好夠味👍🏻
特色金沙雞翼
2024-05-16
  • 當歸杞子浸白菜
2024-05-20 0 views
新肥泉海鮮大排檔呢間「新肥泉海鮮大排檔」係我第三次回訪,每次約朋友食飯都會諗起呢間大排檔,呢間大排檔我覺得必食邪惡黃金大蝦仁,食到連女店員都記得我,佢哋大排檔喺佐敦官涌市政大廈2樓入面,輪椅人士去果度超級方便,枱與枱之間通道都夠一張輪椅通過,約埋一班朋友一齊食好有鑊氣嘅野食,簡直一流!1.邪惡黃金大蝦仁$138(10/10)呢個邪惡黃金大蝦仁每次嚟都會叫,佢哋大蝦仁都好大隻,將大蝦仁連埋鹹蛋一齊炒,簡直非常邪惡,炸到外脆內彈牙,鹹蛋味好出,一碟大約有15舊大蝦仁!2.椒鹽鴨舌$128(8.5/10)呢碟椒鹽鴨舌份量超多,一碟大約有25舊鴨舌,鴨舌係經過炸過,椒鹽味唔算好重,食落味道啱啱好,咬落鴨舌好脆口,唔錯!3.沙薑新鮮雞腳$98(8.5/10)呢個沙薑新鮮雞腳每一舊都好大隻雞腳,食落啖啖沙薑味,不過每一隻雞腳都好多腳筋,食得出唔係新鮮雞腳,一碟沙薑新鮮雞腳大約有10舊,份量非常多!4.頭抽乾炒牛河$98(9.5/10)呢碟頭抽乾炒牛河入面牛肉大約有15片,牛河唔算好油,整體份量多過出面餐廳,味道唔算好咸,調教得啱啱好,好好味!2人總共價錢$508.2個人口味總評分:9.125/10
新肥泉海鮮大排檔

1.邪惡黃金大蝦仁$138(10/10)

2.椒鹽鴨舌$128(8.5/10)

3.沙薑新鮮雞腳$98(8.5/10)

4.頭抽乾炒牛河$98(9.5/10)

2人總共價錢$508.2

個人口味總評分:9.125/10

地址:佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心

#新肥泉海鮮大排檔 #大排檔 #即叫即炒 #佐敦好去處 #佐敦美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

真係好耐都冇食過大排檔了🥹以前嘅大排檔感覺係冇咁乾淨,同埋市井而家好多搬咗上去熟食中心,地方大咗又乾淨咗,仲又不失港產大排檔風格呢間新肥泉海鮮大排檔喺官涌市政中心上邊,柯士甸站行過嚟只要幾分鐘,位置好方便試咗幾款菜式,味道方面唔錯,又有鑊氣~如果多啲人嚟試多幾款就更好✨海盐香煎雪花和牛粒($118)和牛粒嫩滑多汁,灑上海鹽增添層次記得要趁熱食啊~✨椒絲腐乳通菜($98)超級惹味,有鑊氣‼️✨薑蔥魚腩煲($198)魚腩有10舊左右,上嚟熱辣辣勁有鑊氣薑蔥擗咗魚腥味~✨金銀蒜蒸花蝦($168)蝦幾新鮮,同蒜香味好夾底下仲鋪咗粉絲,送飯一流~✨推介指數:7/10

真係好耐都冇食過大排檔了🥹
以前嘅大排檔感覺係冇咁乾淨,同埋市井

✨海盐香煎雪花和牛粒($118)
和牛粒嫩滑多汁,灑上海鹽增添層次
記得要趁熱食啊~

✨椒絲腐乳通菜($98)
超級惹味,有鑊氣‼️

✨薑蔥魚腩煲($198)
魚腩有10舊左右,上嚟熱辣辣勁有鑊氣
薑蔥擗咗魚腥味~

✨金銀蒜蒸花蝦($168)
蝦幾新鮮,同蒜香味好夾
底下仲鋪咗粉絲,送飯一流~

✨推介指數:7/10

2024-05-16 15 views
餐廳名字:新肥泉海鮮大排檔 (佐敦)餐廳地址:佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心呢間的大排檔可以說是「食客樂園」。它採用放題的形式與傳統大排檔並不一樣,可以讓顧客可以隨意在各種美食佳餚中挑食自己喜歡的,真是「吃到飽」的好地方! 魚香茄子煲 大師傅做嘅魚香茄子煲,到嚟真係武功深厚!魚香適中,茄仔嫩滑滑嘅,一個箭頭就食開符。時間長都唔覺膩。黑椒薯仔牛柳粒 以前未試過有咁肉嫩既牛柳!放黑椒連咗一丁丁辣都唔覺,配咗脆脆既薯仔更無話兩次。我話一定得再叫啲黎食嘅!特色金沙雞翅 喂掂嚟一隻,真正嘅金香啲!憋得住都唔掂晒,外脆裏嫩咁好食!戴住返去就想食更多隻。京蔥炒牛柏葉 翠綠既京蔥加咗爽脆既牛柏葉,清新得可以!食完又飽又健康。菠蘿拔絲咕嚕肉 我地都知菠蘿脾氣酸,但配上咕嚕肉,滋味真係貼合到極點!個個食家都應試下呢碗飯。七味豆腐粒 七味粉都唔辣?真係有驚喜呀!豆腐又滑又嫩,好似靚妹罷架。
餐廳名字:新肥泉海鮮大排檔 (佐敦)

餐廳地址:佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心

魚香茄子煲

黑椒薯仔牛柳粒

特色金沙雞翅

京蔥炒牛柏葉
翠綠既京蔥加咗爽脆既牛柏葉,清新得可以!食完又飽又健康。

菠蘿拔絲咕嚕肉

七味豆腐粒
七味粉都唔辣?真係有驚喜呀!豆腐又滑又嫩,好似靚妹罷架。
2024-05-15 17 views
新肥泉海鮮大排檔(佐敦)地址:佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心香港最有特色的食肆,當然首選大排檔,朋友極力推介新肥泉海鮮大排檔,今日由港鐵西九龍站C出口,向佐敦方向經廣東道,再穿過九龍佐治五世紀念公園,好快就到,十分方便。❤️菜膽上湯雞賣相很靚,西生菜的清爽和雞肉的嫩滑互相襯托,上湯味道鮮美,令人垂涎欲滴,這道菜美味又營養豐富。❤️椒鹽九肚魚拼鮮魷一道菜可以品嘗到二種不同的食物,鮮魷的口感彈牙,有嚼口,九肚魚炸到外脆內軟,新鮮熱辣辣,搭配美味的椒鹽調味,香脆惹味,送酒一流。❤️豉油王新鮮鵝腸現今好少地方有這道菜,當然要試試,鵝腸新鮮,有獨特的風味,質地鮮嫩爽口,伴大量芽菜,好味又不肥膩。❤️肥泉小炒王有多種不同配料,入面有韭菜花、魷魚、腰果、蝦乾、銀魚乾…等等、鑊氣十足,味道濃郁,非常有特色。大排檔雖然在市政大廈,但地方乾淨企理,裝有空調,不會悶熱,每晚都坐無虛席,大家一定要來試試。
新肥泉海鮮大排檔(佐敦)
地址:佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心
❤️菜膽上湯雞
❤️椒鹽九肚魚拼鮮魷
❤️豉油王新鮮鵝腸
❤️肥泉小炒王

2024-05-14 14 views
🍱餐廳:新肥泉海鮮大排檔🏫地址,敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心☎️電話: 27304968今日同家人在官涌市政大廈打羽毛球,梳洗後最方便梗係去2樓熟食中心開餐啦,今日七個人可以大開食界,叫了九款餸,大飽食福,分享吓其中三款先:~椒鹽九肚魚🌟椒鹽九肚魚炸得外脆內嫩,好似薯片一樣的脆,蒜粒的香氣真係冇得頂❤️師傅的調味適中,再加上少許喼汁,能提升我們的食慾👍~肥泉小炒王🌟小炒王配料豐富,包括韭菜、腰果、鮮魷及銀魚仔等😁其中的鮮魷特別出色,口感鮮美。整碟菜肴香氣四溢,令人垂涎欲滴,真是美味非凡!😍~豉汁蒸白鱔🌟白鱔夠新鮮,肉質爽口彈牙,口感一流,白鱔搭配濃郁的豉汁絕對是絕配!😬整體來說,這家位於街市內的大排檔環境乾淨整潔,菜肴香氣四溢。偶爾來這種風格獨特的大排檔享用美食,絕對能帶來不同的風味體驗,真是一個不錯的選擇!😋順帶一提,如果喺柯士甸站F出口行過嚟其實都唔使5分鐘,都算幾方便呢!
🍱餐廳:新肥泉海鮮大排檔
🏫地址,敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心
☎️電話: 27304968

~椒鹽九肚魚

~肥泉小炒王

~豉汁蒸白鱔

2024-05-06 29 views
今日朋友話帶我食放題,以為又係果啲大XX食日式刺身壽司果類,點知去到原來係大排檔,真係夠哂驚喜。地方雖然偏僻左啲,但估唔到都有唔少人幫襯,咁應該真係靠得住。黎大排檔食就一定要試小炒,我地叫左椒鹽豬扒、尖椒炒雞雜、回鍋肉、水煮魚。椒鹽豬扒香口惹味,豬扒夠淋身,唔會好鞋口,配椒鹽食簡直無得輸。豬雜牛雜就食得多啦,雞雜真係好小餐廳有,所以忍唔住叫左黎試下。雞雜裏面有雞腎、雞肝、雞腸,雞腸係最特別,有咬口得黎又好香雞味。回鍋肉好夠鑊氣,五花肉充滿油香,椰菜爽口,增強口感同豐富左成道菜既層次。水煮魚夠哂辣,魚肉嫩滑無骨,食得好過癮,份量多到差啲食唔哂。

2024-05-06 17 views
爆旺場既大排檔佐敦新肥泉係我最喜歡的大排檔,呢度雖然係街市樓上,但其實識飲識食既一定知道呢個地方。今晚又來食晚餐,因為佢既美食真係好吸引,超夠火候,真係超級地道的香港🇭🇰大排檔風味😌點左幾味必食菜式,絕對食到lamlam 利:1. 薑蔥生蠔煲 $168 超入味夠火候既生蠔🦪煲係最愛,每次來到都必食,生蠔新鮮大大顆,咬落去超juicy, 激讚👍🏻2. 肥泉小炒王 $118 小炒王也是食過最好味既,蒜苗超鮮嫩,仲有蝦米,爽口魷魚🦑腰果,真係足料好味🤤3. 避風塘軟殼蟹 $168 今次第一次試避風塘軟殼蟹,小小辣但易入口,而且好岩送酒🍻另外點了兩碗絲苗白飯,呢度價錢都好合理,整頓飯夠3 人份量,好多人結伴來食就可以點更多菜式share, 真係好食又抵食🥰
點左幾味必食菜式,絕對食到lamlam 利:
2024-05-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
📍🇭🇰 新肥泉海鮮大排檔 (佐敦).來到佐敦熟食中心,估唔到有間大排檔竟然有多款任飲任食放題揀!.我們兩個女仔就揀咗最平的放題餐!試試佢先!餐牌款式選擇多到花多眼亂,選擇困難症的我們,最後揀咗六款,就已食到好飽啦!呢度真適合約埋三五知己一起飯局!食足咁多款!.1️⃣ 黑椒薯仔牛柳粒:薯仔炸得香口,配上一啖一口牛柳粒!😋👍🏻2️⃣ 椒鹽鴨舌:平時很少食到鴨舌,原來椒鹽鴨舌是幾香口,最適合邊飲酒邊吹水!3️⃣ 椒鹽雞軟骨:這個炸得酥脆香口,我們很快便清哂!4️⃣ 小食:可愛BB鴿一隻5️⃣ 七味豆腐粒6️⃣ 肥泉小炒王.整體嚟講,食物很有鑊氣,我們有讚冇彈,捧腹而回,感覺值回票價!還有很多款都未試完,下次再來真係要約埋成班朋友一起來食同聚會先得!
📍🇭🇰 新肥泉海鮮大排檔 (佐敦)
我們兩個女仔就揀咗最平的放題餐!試試佢先!
3️⃣ 椒鹽雞軟骨:這個炸得酥脆香口,我們很快便清哂!
4️⃣ 小食:可愛BB鴿一隻

Dinner
  • 黑椒薯仔牛柳粒
  • 椒鹽鴨舌
2024-05-06 4 views
啫啫芥蘭煲一上枱,就見到煲仔滾滾冒煙,真係好吸引。芥蘭炒得翠綠爽脆,蒜蓉香味撲鼻而來。我試咗啖,真係好惹味!芥蘭嘅清甜味同蒜蓉嘅香味完美融合,再加上煲仔嘅鑊氣,真係食到停唔口。老乾媽炒四季豆嘅份量都唔少,四季豆炒得爽脆,配埋老乾媽嘅辣味,真係好惹味。我平時唔食得辣,但係呢碟菜嘅辣度啱啱好,食落唔會太辣,反而會越食越開胃。
2024-04-12
Type of Meal