3 day(s) ago 0 views
假日響旺角行街,經過呢間好出名韓國餐廳,就好想試下‼️ 餐廳燈光柔和昏暗,裝修好浪漫好有情調,適合朋友情侶約會❣️❣️ ❇️甜辣/香蒜蜜糖炸雞雙併 炸雞好大件!! 外脆內嫩,無骨啖啖肉😍 辣度唔算好辣,好適合初級吃辣者。而蒜香蜜糖就好容易入口,經典口味😋👍 重有薯條、薯格、薯寶,3款口感,啱哂我呢個薯仔愛好者😆😆 ❇️海鮮原祖炒年糕 大大個火爐燒住食😲配料十分豐富,有炸魷魚、年糕、魚糕、芝士等。甜辣醬非常美味❣️ ❇️韓國飯捲 份量好多,都幾抵食,烤牛肉夾青瓜,紅蘿蔔絲同青菜,脆勁十足🤤👍👍 ❇️Outdark Yoghurt  我揀咗士多啤梨,士多啤梨加酸奶口感好好,推薦‼️
  • 雙拼炸雞
🤎 一上到去就見到好多月亮🌙星星⭐️燈飾,好靚☺️ 整個環境仲好熱鬧,好有氣氛👍🏼🤎 原味炸雞 🍗 $188♡ Outdark炸雞源自韓國🇰🇷 使用左無骨雞肉,唔使噒骨,啱哂我呢啲懶人😂♡ 炸雞有五款口味,除咗原味仲有醬油, 甜辣, 香蒜蜜糖, 同埋辛辣口味。♡ 我哋嗌左原味,因為兩個都嗌食😁 炸雞夠脆夠熱!啖啖肉😍 仲有薯條同薯格做伴碟😎♡ 如果想要醃蘿蔔同四款沾醬,仲可以同店員攞~🤎 海鮮蔥煎餅 $138♡ 🐼話呢個係必點,佢好鐘意食🤣♡ 呢個煎餅除左海鮮,真係有好多蔥😂 食落口感香脆,食完一塊又一塊。🤎 水冷麵 $138♡ 夏天Summer Menu 先有得嗌既水冷麵!有得配牛肉/ 豬肉/ 腩肉。我哋嗌咗牛肉,配上洋蔥一齊炒,本身已經有足夠調味~♡ 冷麵用上蕎麥製成,比較彈牙有咬口。店家好細心配上鉸剪,比我地剪斷麵條,方便食👍🏼♡ 冷麵圍住啲都係冰碎,所以真係好夠冰,解暑一流。冷麵配上白蘿蔔泡菜, 青瓜絲, 水煮蛋一齊食,亦可以根據喜好加入芥末醬或醋調味☺️🤎 芒果梳打 $48梳打底下仲有椰果同果肉~🤎 Coolpis Pineapple 🍍 $20韓國soft drink 菠蘿味

🤎 原味炸雞 🍗 $188

♡ 如果想要醃蘿蔔同四款沾醬,仲可以同店員攞~

🤎 海鮮蔥煎餅 $138
♡ 🐼話呢個係必點,佢好鐘意食🤣

🤎 水冷麵 $138

🤎 芒果梳打 $48
梳打底下仲有椰果同果肉~

🤎 Coolpis Pineapple 🍍 $20
韓國soft drink 菠蘿味嘅乳酸菌梳打

🤎 嗰晚都見到好多人一班朋友嚟食👍🏼 食物份量都好大,氣氛好熱鬧,確實好適合聚餐呢!
6 day(s) ago 34 views
星期五收工同同事book左間韓國菜餐廳食飯慰勞自己串串魚糕湯 $228種類豐富 岩晒鍾意每樣食啲嘅朋友魚糕湯有鮮味分量足夠 整體ok五肉炒年糕 $288賣相吸引 除左主菜炒年糕 仲有一圈side dishes 有開胃菜 有紫菜飯同芝士粟米粒飯 十分豐富😋海鮮煎餅 $138幾香口 配埋sauce食好開胃炸醬麵 $118調味岩岩好 唔會太咸/太甜 用料唔吝嗇 用餐環境好chill 地點方便就腳 好適合聚餐個人幾鍾意嘅韓國菜餐廳 ❤️❤️❤️

星期五收工同同事book左間韓國菜餐廳食飯慰勞自己

用餐環境好chill 地點方便就腳 好適合聚餐
個人幾鍾意嘅韓國菜餐廳 ❤️❤️❤️

2024-05-03
2024-05-25 0 views
Happy weekend~星期六好彩冇乜雨 約咗幾個朋友行街食lunch其中朋友話好耐冇食過outdark 好想食韓國嘢12:30剛開門冇耐就入座早食唔算多人 可以坐得舒服啲而且呢到環境好有feel 掛滿咗星星燈月亮燈好啱三五知己嚟聚一聚食韓國嘢必點炸雞要咗雙拼全份$208 要咗甜辣+香蒜蜜糖份量令人好滿足 甜辣少少辣 香口惹味 香蒜蜜糖好香 炸雞外脆內嫩 食落好juicy最鍾意佢伴碟嘅薯條、薯格同薯塊3款都新鮮炸起 薯塊外面香脆 裡面綿滑 好好食😋忌廉海鮮炒年糕$328又係份量超大 staff會幫手將炸魷魚剪開炸得剛剛好 裡面彈牙新鮮加埋忌廉汁一齊食 中和咗炸嘢油膩嘅感覺仲有大量蝦、年糕、魚糕、菜 加忌廉汁食一流旁邊有粟米水牛車打芝士 好香口仲有紫菜飯、泡菜、香甜菠蘿粒 勁正夏天咁熱 當然要叫水冷麵+牛肉$138麵條用冰浸住 好爽彈 加醋食好爽好開胃仲有蘿蔔、青瓜絲、鵪鶉蛋 牛肉煎得剛剛好 唔錯串串魚糕湯$228又係每次食韓國嘢都會叫湯底好清甜 幾個人飲晒成個湯🤣魚糕勁多 仲有魚條、青口、年糕、粉絲、蘿蔔、菜樣樣都好好食 好似真係去咗韓國咁☺️海鮮蔥煎餅$138勁多海鮮 每一啖海鮮都
Happy weekend~
星期六好彩冇乜雨 約咗幾個朋友行街食lunch

要咗雙拼全份$208 要咗甜辣+香蒜蜜糖
份量令人好滿足
甜辣少少辣 香口惹味 香蒜蜜糖好香
炸雞外脆內嫩 食落好juicy
最鍾意佢伴碟嘅薯條、薯格同薯塊
3款都新鮮炸起 薯塊外面香脆 裡面綿滑 好好食😋

忌廉海鮮炒年糕$328
又係份量超大 staff會幫手將炸魷魚剪開
炸得剛剛好 裡面彈牙新鮮

加埋忌廉汁一齊食 中和咗炸嘢油膩嘅感覺
仲有大量蝦、年糕、魚糕、菜 加忌廉汁食一流
旁邊有粟米水牛車打芝士 好香口
仲有紫菜飯、泡菜、香甜菠蘿粒 勁正

夏天咁熱 當然要叫水冷麵+牛肉$138
麵條用冰浸住 好爽彈 加醋食好爽好開胃
仲有蘿蔔、青瓜絲、鵪鶉蛋
牛肉煎得剛剛好 唔錯

串串魚糕湯$228
又係每次食韓國嘢都會叫
湯底好清甜 幾個人飲晒成個湯🤣
魚糕勁多 仲有魚條、青口、年糕、粉絲、蘿蔔、菜
樣樣都好好食 好似真係去咗韓國咁☺️

海鮮蔥煎餅$138
勁多海鮮 每一啖海鮮都多過餅底
食落去好爽口 唔會黏口 鍾意呢種口感!
🥰
勁豐富嘅一餐 個個都食到捧住個肚走🤣
2024-05-14 180 views
📍Outdark (旺角)同班同學好耐無見,而佢地又特別鐘意食韓國野,於是就問佢地有咩好推介,佢地就推介左Outdark😆❣️首先要讚下佢個藍莓乳酪🫐($48)之前見到有人話有小小太過濃,今次飲又唔係太過濃,反而覺得配撘岩岩好 ❣️Cass Korean Beer 🍺 ($48) ❣️海鮮煎餅🫓 ($138)呢個我就覺得最好食又足料入面有韮菜 椒 蝦🦐 魷魚 又唔會話好多餅漿一定要點埋佢個汁食🥰❣️雙拼炸雞🍗($208)唔雙拼就平10蚊今次食左甜辣炸雞同埋香蒜蜜糖炸雞薯條🍟就係跟埋炸雞送嘅我就鐘意食有小小辣 惹味啲🥹炸醬麵($118) 有小小失望 呢個炸醬麵太多醬食到我地係咁飲野食左半個麵就放棄左建議唔洗太多醬🥺
📍Outdark (旺角)

❣️首先要讚下佢個藍莓乳酪🫐($48)

❣️Cass Korean Beer 🍺 ($48)

❣️海鮮煎餅🫓 ($138)
呢個我就覺得最好食又足料
入面有韮菜 椒 蝦🦐 魷魚 又唔會話好多餅漿
一定要點埋佢個汁食🥰

❣️雙拼炸雞🍗($208)
唔雙拼就平10蚊
今次食左甜辣炸雞同埋香蒜蜜糖炸雞
薯條🍟就係跟埋炸雞送嘅
我就鐘意食有小小辣 惹味啲

🥹炸醬麵($118)
有小小失望 呢個炸醬麵太多醬
食到我地係咁飲野
食左半個麵就放棄左
建議唔洗太多醬🥺

• 海鮮煎餅
2024-05-11 153 views
先此聲明:餐廳並冇為本人提供任何用餐款待或試食。放假諗唔到食乜好,剛好男朋友話想食炸雞咁佢就推介話食哩間。份量好夠,甚或可以係3個人以上食都得😂不過韓國嘢,始終味道上都比較重間唔中食一次就夠🙈我哋2個人叫咗3樣嘢食,都已經飽到可以抱住個肚走🤣
先此聲明:餐廳並冇為本人提供任何用餐款待或試食。

放假諗唔到食乜好,剛好男朋友話想食炸雞
咁佢就推介話食哩間。
份量好夠,甚或可以係3個人以上食都得😂
不過韓國嘢,始終味道上都比較重
間唔中食一次就夠🙈
我哋2個人叫咗3樣嘢食,都已經飽到可以抱住個肚走🤣
2024-05-11 102 views
Outdark係其中一間我喺香港encore再encore 嘅🇰🇷餐廳😋 野食好味得黎,環境闊落又佈置得有心思🫶🏻一入到去有一排彩色鎖🔒好似去咗首爾塔咁🤭裏面燈光比較暗,天花板有好多燈飾🌟加埋啲韓文歌,無論係拍拖定聚會都好有氣氛☺️必叫嘅食物有兩款:1️⃣🌟🫕鐵盤海鮮/辣炒豬肉/芝士炒雞配炒年糕、紫菜飯、熱溶芝士 ($288/338)雜錦鐵盤份量幾大,配料好豐富咩都有啲😆 上到黎熱辣辣🔥特別推介海鮮味,有一隻特大脆炸八爪魚,仲有蜆肉、蝦仁同年糕,重點係側邊嘅拉絲芝士🧀️同其他野一齊食係絕配😍2️⃣🍗韓式炸雞原味($188)/甜辣/香蒜蜜糖/辛辣($198)/雙拼($208)呢度嘅炸雞係喺香港食過數一數二咁正,香脆而保留肉汁😋配埋嘅薯格同薯條都一啲都唔馬虎㗎🥰想食嘅話記得要提早訂位啊! 因為次次去到都有好多人排walk in🙈📍 Outdark 尖沙咀厚福街8號H8 17樓旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓🍽️ 8.3/10

必叫嘅食物有兩款:

🍽️ 8.3/10
  • 海鮮鐵盤
  • 炸雞
2024-05-05 113 views
好大好大既成面墻鎖🔒,都幾震撼,韓風味好濃,打卡好去處,恨食韓料好耐啦。海鮮煎餅,超多彩椒、青椒,椒多過粉,好健康的味道,好足料,蝦肉、魷魚,但係入口少少肥膩,可以搭配串串魚糕湯,好搭,湯好好飲,蘿蔔吸曬味,蘿蔔好正;辣豆腐湯烏冬,好爽口!!湯料比例一絕,豆腐好嫩,好好食,烏冬都好好食。米酒都要試試,度數6度,都几好,係越飲越好飲!
2024-04-30
2024-05-03 98 views
-韓國釜山過江龍炸雞店 幾年無食仍然保持到水準♥️🌟招牌星星吊燈燈飾🌟 + 韓文歌旺角店同尖沙咀店一樣裝修 好易認❇️雙併炸雞 (原味/甜辣) $208炸雞🍗我個人多數都中意原味同行朋友就揀左甜辣味兩款都唔錯 😍雞肉好大舊 肉質都唔錯 仍然保留到有肉汁💦❇️烤牛肉飯卷 $88Kimbap我一係揀豬肉一係就牛肉 見佢menu張圖好似料多過飯 叫左份試下 的確如此味道上就爭啲 如果配多個辣醬點下就更好😏❇️海鮮煎餅 $138必食之選♥️ 我個人心目中第一名韭菜、紅椒、蝦、魷魚⋯⋯好足料切到一口size 點埋特製醬汁放入口 口感好豐富😍
韓國釜山過江龍炸雞店 幾年無食仍然保持到水準♥️

見佢menu張圖好似料多過飯 叫左份試下 的確如此
味道上就爭啲 如果配多個辣醬點下就更好😏

❇️海鮮煎餅 $138
必食之選♥️ 我個人心目中第一名
韭菜、紅椒、蝦、魷魚⋯⋯好足料
切到一口size 點埋特製醬汁放入口 口感好豐富😍
Type of Meal
Dinner
  • 海鮮煎餅
2024-05-01 74 views
覺得係好有心嘅韓國餐廳,無論炸雞,芝士炒雞,店員仲服務好好會幫我哋過嚟處理芝士炒雞點樣整,手抓飯,同海鮮煎餅都超好食,成枱嘢,我覺得全部嘢都好好食,嘢飲嗌咗一杯啤酒,嗌咗熱情果梳打,同埋藍莓乳酪,熱情果梳打,清清地有甜甜哋味道我好鍾意,藍莓乳酪,有少少太過濃,如果個比例可以好返少少會更加好,炸雞食咗蒜蓉牛油蜂蜜好似叫呢個名,超級推介招牌款,不過我哋四個人嗌咗咁多嘢都食到好飽,份量都好大份,我覺得份量同價錢嚟講都真係幾抵😍有機會多一定會再幫襯,同朋友聚會有得嗌嘢食,又有酒飲
2024-04-25 126 views
餐廳嘅氛圍感幾好用咗好多星星燈仲有情人鎖💫🔒當日係平日都有好多人,大概等咗15-20分鐘左右😗建議可以book定位先!!🔺辣炒豬肉 $288鍋中間有一大堆辣炒豬肉包括芽葉,韭菜🙌🏻辣炒豬肉唔係好辣但單食會有少少濃味😙豬肉也很淋~而旁邊有芝士粟米🌽泡菜,紫菜飯同菠蘿配上辣炒豬肉也很夾的🥰芝士粟米同飯建議快啲食否則芝士會煎到芝士脆片🧀飯會整硬哂😌而個人就覺得熱咗嘅泡菜會少奇怪😂菠蘿就係罐頭菠蘿~🔺炸醬麵 $108完全係韓國會食到嘅味道!!!同平時食嘅炸醬即食麵完全不同的😎味道方會有點難形容但唔會好重口味,但有微微的甜味的🤭麵軟硬度適合入面還有大量豬肉和洋蔥🧅還附上醃蘿蔔~🤤好味度 : 8/10🔙回頭率 : 8/10

🔺辣炒豬肉 $288

🔺炸醬麵 $108

🤤好味度 : 8/10
🔙回頭率 : 8/10
2024-04-15 251 views
Outdark可以話係我平時嘅飯堂😂平時喺旺角諗唔到食咩就會嚟食outdark👍🏻每次嚟都必定會order佢嘅蜜糖炸雞同埋炸醬麵‼️完全係神還原韓國當地嘅味道,彷彿自己置身於韓國🇰🇷但飲品方面,就略嫌冇乜特色,味道過甜,下次會嗌返燒酒類別

但飲品方面,就略嫌冇乜特色,味道過甜,下次會嗌返燒酒類別
2024-04-05 295 views
OutdarkHappy Friday, 又係約朋友食飯既日子啦。旺角緊係我地其中一個主打方便地區啦。今日有人想食韓國菜, 我一早就經open rice book 左OutDark。 地點近地鐵, 而且唔需要等lift。餐廳有點暗, 有情調, 我地一行4人。入邊地方闊落, 我地又唔會坐到好迫, 而家其人枱都好有空間, 而家好多餐廳都做唔到。香蒜蜜糖炸雞(半份) 拼原味炸雞(半份) , 入面包埋薯條,仲有薯格同埋炸反薯。芝士炒雞,一個牛肉卷Outdark yogurt smoothie (Strawberry) X 2Beer x 3 雖然限時只有90分鐘, 但我地成8點幾時食, 9點幾無人排隊, 所以都俾我地坐到我地想走先呀。
Outdark

芝士炒雞,一個牛肉卷

Beer x 3

2024-03-20 302 views
想搵個地方同朋友 chill 一 chill🍻🥰 但又想食高質韓國嘢 又要有氣氛 呢間一流👯Ps. 呢間人氣韓國餐廳成日都排長龍 記得book定位先去食😚.講嘢食之前 講下個環境先✨餐廳佈置得好靚 暗暗地 再加上好多發光星星掛飾 好浪漫🌷🥰.🔹炸蝦Kimbap🍙雖然只係同平時嘅飯卷配料差唔多 但加入炸蝦 成個飯卷即刻level up 咗😚啲飯嘅熱度啱啱好 所以無蓋過炸蝦上面嘅炸粉部分食落好酥脆 仲食到鮮甜嘅蝦味🤤.🔹海鮮煎餅 🥞 $118將海鮮同蔬菜炒成一塊 熱辣辣 脆脆地 好有口感🤏🏻海鮮就包括 魷魚🦑+蝦🍤🦐 個份量都幾多下 又夠新鮮 而蔬菜就包括 三色椒 雖然平時麻麻哋鍾意食 但加咗調味粉 其實三色椒嘅味唔太出~每次食韓國菜必叫啲 dish!! 🇰🇷🥢.📍Outdark (飛達商業中心) (旺角)旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓
想搵個地方同朋友 chill 一 chill🍻🥰
🔹海鮮煎餅 🥞 $118
將海鮮同蔬菜炒成一塊 熱辣辣 脆脆地 好有口感🤏🏻
海鮮就包括 魷魚🦑+蝦🍤🦐 個份量都幾多下 又夠新鮮
每次食韓國菜必叫啲 dish!! 🇰🇷🥢
📍Outdark (飛達商業中心) (旺角)
旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓
2024-03-18 221 views
Outdark📍Mong Kok$456+1 ($250.8 pp)本人認為Outdark係全港其中一間最好食嘅韓國菜🤣不服來辯🤪👍🏼Cheese Chicken $328店員會喺你面前煮溶啲芝士,然後將拉絲芝士包住雞肉😈 非常邪惡,同埋打卡一流👍🏼 食落好惹味,好輕微辣,相信唔食辣嘅人都會接受到~Honey Makgeolli $128幾鍾意飲韓國米酒☺️呢個有淡淡蜜糖味都唔錯,不過本人覺得柚子味再好飲啲,酒味會再淡啲😌味道🌝🌝🌝🌝🌗環境🌝🌝🌝🌝🌚服務🌝🌝🌝🌚🌚抵食🌝🌝🌝🌚🌚整體🌝🌝🌝🌝🌚
Outdark
📍Mong Kok

$456+1 ($250.8 pp)

👍🏼Cheese Chicken $328

Honey Makgeolli $128