2024-02-17 1072 views
到訪呢間2019年已經開業嘅餐廳。我同朋友大約晚上7點黎到,全間餐廳只有我同朋友兩個人。心裡面多少有啲覺得奇怪,但仍然照坐低。睇一睇餐牌,價錢同地理位置一樣非常高級。當晚,我哋叫咗兩份龍蝦同飛驒牛嘅鐵板燒餐。食物質素嚟講,食材係貴價,選用澳洲南龍蝦同日本飛驒牛,食物都非常新鮮。龍蝦肉質彈壓。牛肉方面,我地選擇一份西冷同薄燒牛肉。西冷五成熟,肉質紮實,唔鞋口,但就太油。薄燒牛肉裡面包住蒜同蔥,不會食落唔夠香。擺盤都算精美。但整體黎講冇咩驚喜,而且整個套餐食落嚟,覺得好油膩。飽腹感有八成,但當中有兩至三成係因為太油,所以覺得好滯。最後個甜品亦係最失望,只係俾咗幾舊蜜瓜同埋哈密瓜加幾粒藍莓。說實話,比得一個相對高嘅價錢,餐廳係咪應該提供返一啲自家製嘅甜品搭配時令生果?如果只係需要普通果盤,我去酒樓食都有啦。呢個位我覺得完全唔配合食物嘅價錢同餐廳嘅地理位置。餐廳嘅廚師表示佢地有落廣告,請傳媒宣傳餐廳。但整晚都係得我同朋友,及另一枱情侶客人。如果真係想出奇制勝,餐廳要考慮一下調整個餐嘅搭配,先對得住比呢個價錢嘅客人。如無意外,應該唔會再翻轉頭食第二次。
到訪呢間2019年已經開業嘅餐廳。

刺身
香煎銀鱈魚
鵝肝
飛驒牛西冷
炒飯及龍蝦麵豉湯
2024-02-16
$1900 (Dinner)
刺身
香煎銀鱈魚