一直都有留意開呢間好啱打卡嘅清新文青cafe,上星期特登去咗幫襯🤩 入面裝修好日系,店員仲安排咗我哋坐榻榻米,即刻有種去咗日本旅行嘅感覺😌呢個雞肉棒串係呢度嘅人氣菜式,一開頭覺得價錢偏進取,但當佢上到嚟就明點解啦🫣 佢有足足3大條,仲伴住一隻大大嘅日本蛋,蛋汁撈埋日本豉油非常惹味😋 雞肉棒仲有啲軟骨,好有咬口,口感一流!食完就明點解佢咁有人氣😀呢個都係另一樣店員推薦嘅菜式😌 甜甜哋嘅蜜糖充斥住成舊三文魚!三文魚冇overcooked到,肉質好嫩滑🤩 個底仲有啲紅菜頭粒粒,雖然平時我唔太好,但佢呢度嘅好似有蜜糖烤過,反而幾好食🤣鍾意食海膽嘅朋友仔就唔可以錯過呢個意粉啦😋 由滿滿嘅海膽汁同一絲絲嘅蟹肉組成,勁creamy,每一條意粉都勁掛汁,同充滿咗海膽嘅鮮味!蟹肉都夠多,如果仲有埋海膽就更正🤓最後,dessert time!真係好推介呢個French toast🤩 總共有4大舊,外層有好鬆軟嘅蛋漿包圍住,口感勁fluffy😚 可以話係食過以嚟最好食嘅French toast top 3,大推!不過始終係吐司,食落真係幾飽,如果要嗌就要嗌少啲主食😌✨ 杏仁焦糖紅茶 $46唔知點解,個名聽落

月見雞肉棒串

和風醬油蜂蜜烤三文魚

蟹肉•海膽奶油義大利麵

法式奶油多士 •鮮果 •楓糖•鮮奶油

✨ 杏仁焦糖紅茶 $46

唔知點解,個名聽落去好日式所以就嗌咗🤣 飲落真係有啲杏仁味,焦糖味唔算太出,但清清哋,食滯咗仲可以飲啖茶消吓滯,唔錯~

✨ 板栗拿鐵 $56

粟子拿鐵真係第一次聽同第一次試😝 佢呢度嘅拿鐵不含咖啡因,夜晚飲都唔怕訓唔著!飲落牛奶味好香好濃,有淡淡嘅粟子味,比較似粟子味嘅牛奶,感覺好新鮮😌

總括而言,呢間日式cafe非常合我心水😌 一嚟夠哂文青日系,仲有榻榻米坐,打卡一流😗 二嚟,我呢個「食甜品有第二個胃」嘅港女非常之鍾意佢個French toast,可以為咗個吐司再返嚟encore呀🤪

月見雞肉棒串
和風醬油蜂蜜烤三文魚