食過ATUM下午茶印象好好 一直想試新姊妹店 見地點係美麗華地庫已估計到空間闊 環境食物都帶治癒感✨🍞Toast Set💰HKD288(Rating: 7.7/10)是次主要目標! 迷你烤爐加上麵包籃好吸引包控🧺有sourdough 喵形brioche同令我印象較深刻嘅酥皮卷 以為係類似果醬味 但竟然係鹹卷 裏面有ham😳欣賞唔會全部甜款👏可搽附上莓果醬牛油磚或忌廉🧈半熟蛋明顯係日本蛋🥚餐湯味道似周打蜆湯 點toasted bread好夾🥣甜品有迷你pancakes同泡芙 泡芙餡料分別係濃朱同芒果熱情果 冇過甜 軟心配脆底好食🫶同ATUM嗰粒一樣設計 所以幾鍾意😌配搭有酒店自助早餐vibe 外貌似tea set但冇咁貴 又有得玩🍳另包兩杯飲品 要咗🍵凍Matcha Latte同凍Latte☕️兩杯都唔錯 唔稀 注意抹茶冇得走糖(沖泡需要)幸好飲落唔覺 接受到🆗 幾乎成個drink menu都揀得 而家cafe叫杯啡都$40-60 所以呢個set係高性價比之選🧡Mentaiko Stuffed Chicken Wings💰HKD78(Rating: 7.5/10)脹卜卜4隻 拆晒骨 釀咗真

Sourdough

脹卜卜4隻 拆晒骨 釀咗真明太子 味道好出 唔點蛋黃醬都夠晒味 新鮮食外薄脆內熱嫩 食得出手藝嘅小食🍗

🍝Crab.Yuzu.Avocado.Spaghetti💰HKD168 (Rating: 7/10)
幾大碟 擺盤簡潔 出色部分在於醬汁 幾香奶味帶點柚香 同白色蟹肉與牛油果撈埋頗為香濃creamy 即使我麻麻地食包裝意粉 都因為sauce而有胃口想食多幾啖
Crab.Yuzu.Avocado.Spaghetti
Crab.Yuzu.Avocado.Spaghetti

成餐飯食得幾舒適 現烤麵包set啱晒打卡又過癮😆另外接觸幾個店員態度都好好 斯文帶日式鞠躬嘅代客態度🙇‍♀️食都食得開心啲 加上地點咁方便 值得支持下!
  • Toast Set
  • Toast  set