🚩尖沙咀呢間餐廳行日式裝修風格 嘢食就加入西方元素 第一眼見俾佢裝修吸引 嚟到梗係要坐榻榻米啦 所以就一早book定枱🤩——————————————————————————————🌚男友評價:🐓Mentaiko Stuffed Chicken Wings $78一開始就見到有份小食叫明太子雞翼 仲以為係普通雞翼但係加d明太子喺面 但係嚟到好有驚喜 一睇隻雞翼脹卜卜咁就知道佢哋將明太子擺晒入裏面🫣咬開入面係堆滿左明太子 好足料而且明太子帶有輕微嘅甜配合熱辣辣煎到非常香口嘅雞翼食落去係意想不到地夾 但係呢度就一定要趁熱食 (第二件雞翼凍咗先食搞到冇咗嗰種配搭嘅味道☹️)🍛Sea Urchin Risotto $228跟住就叫咗我最想食嘅海膽飯🫢顏色好鮮艷 非常橙 一開始仲諗緊分量咁少會唔會唔夠飽 但係其實識落幾飽同膩😂每一啖飯都有好強烈嘅海膽味 雖然唔知個汁係咪撈勻d海膽嚟整但係整體味道都係充滿海膽味帶有嘅鮮甜😍上面有四舊仔海膽 兩件深色兩件淺色 其實純粹係雄性同雌性嘅分別唔影響味道 但係咁配搭又會幾好睇 海膽味道正常顏色鮮艷冇變壞亦冇怪味嘅 略嫌明礬太重 不過為咗保持新鮮度都合理嘅😗🍞To
🚩尖沙咀
🌚男友評價:

🍛Sea Urchin Risotto $228

🍞Toast Set $288 (for 2 person)
最後想點就係女朋友最想叫嘅toast set 呢個嘢真係打卡一流 有個迷你烤爐俾你燒麵包 又有得玩有得食🤣
麵包嘅種類都幾多 有soft brioche 燒到外面焦糖入面軟熟而散發牛油香味 其次就係sourdough 有三大片 本人亦喺其他餐廳食過呢兩種包好多次 尤其係sourdough一定要熱辣辣食先好食 外脆內軟而帶有輕微嘅酸味 層次感豐富😎
個餐仲跟埋兩碗湯兩隻溫泉蛋 基於小弟我飲晒兩碗湯同食晒兩隻溫泉蛋🌚已經飽到黐線 剩返落嚟d包同泡芙都係多數女朋友食 呢份整體個賣相 種類同份量都OK嘅 不過就覺得價錢$288有d進取🥲

P.S. 雖然榻榻米打卡一流同埋幾有特色但係坐完之後腳痹 起身果下都企唔穩🤦🏻‍♂️

🌝女友評價:
想補充一下個toast set 除左男朋友提過嘅soft brioche 同sourdough 之外 其實仲有pizza餡嘅酥皮包 仲有每日唔同嘅鹹甜點😗
酥皮就不過不失 似麵包舖買嗰啲 仲有個好似朱古力雞蛋仔同泡芙對我而言都略甜 不過烘熱左都好食左好多🤩
佢哋仲好貼心咁附送左strawberry jam 同cream俾我哋點黎食 不過我哋就無點啦🤪
Overall 對於我咁鍾意食包嘅人黎講 依個set都係用黎打卡多 下次寧願試其他
值得一提係 一定要注意個燒烤爐有啲食物唔放得上去⚠️牛油朱古力依啲液體唔小心流左落去真係會著火 勁大煙架🫣

另外 我都一於既往我就講下環境啦😌我一開始見到佢嘅日式文青裝修 就忍唔住話要去打卡 仲叫左男朋友一定要book榻榻米🤣
我個人黎講覺得坐得幾舒服 位置夠大又乾淨 (唔知點解對面嗰個會坐到腳痺🌝)出面座位就似普通cafe 有啲植物做下點綴🌴

佢地限食兩個鐘 總結黎講環境加食物質素 我估閒日黎high 個tea都幾正嘅😛
Sea Urchin Risotto
Toast  Set  (For  Two  Person)
2022-05-28
$300 (Tea)
Sea Urchin Risotto
  • 明太子雞翼