呢間滿心期待嘅火鍋店位於灣仔區,店內環境🌃典雅舒適,十分吸引眼球👀。一入門口就有一股暖意迎面襲嚟,同住外面冷冷嘅街頭形成鮮明對比😄。環境:✔️✔️✔️✔️✔️首先點左個鴛鴦鍋底,一邊係滋陰補身💪嘅鴿子湯,另一邊是四川麻辣鍋,甘蔗鴿子湯鮮甜,麻辣湯融合㗎香料嘅完美比例,為我哋帶嚟一次胃口大開嘅晚餐👍。接著嘅海鮮拼盤真係好厲害👏,海中蝦🦐新鮮Q彈,鮑魚👌煮到剛好都算清甜,花枝片嘅🦑刺身更軟滑。豬頸肉和手切牛頸肉都同樣新鮮,肉嘅部位十分軟滑,每一口都能品嚐到原始的味道。再有就係當家招牌嘅炸墨魚餅😋,墨魚餅色澤金黃,咬下口感Q彈,口感細滑,一食難忘🤤。春宵火鍋的菜式變化萬千,唔論系味道抑或是份量都可以話係一流嘅,絕對值得推介👏。食物:✔️✔️✔️✔️✔️服務嘅一方面,店員超貼心⭐,熱湯續得好快,如果你有咩需要,佢哋都會為你即刻處理。好嘅服務真系可以令人食得更開心🥳。服務:✔️✔️✔️✔️同大家誠心推薦呢間春宵火鍋,去咗就一定會再去👍,試過就知喇!😉
環境:✔️✔️✔️✔️✔️
食物:✔️✔️✔️✔️✔️