DAY22 STEAK

2024-02-01 1390 views
收咗工同朋友落咗去荃灣食飯,佢成日都話呢間餐廳嘅牛扒Cᴘ值好高,佢話要帶我去試試佢🤣🤣入去睇到餐牌的確係好多選擇,最平98蚊已經有交易,而最特別嘅係有牛油揀😍 一共有三款牛油,有原味,香草同埋黑松露😋鵝肝配美國安格斯牛柳(8安士) $238呢到係用石燒原理上菜,所以啲牛都係比較生,可以根據自己喜好去睇吓食幾成熟,呢款我哋揀咗配香草牛油,鵝肝肥大,油脂充足,牛柳嘅牛味都頗香濃,而肉質當然係嫩滑喇🤩美國Pʀɪᴍᴇ肉眼(8安士) $238呢款配黑松露牛油,黑松露味好香濃,而肉眼油脂分佈都好平均,有靚靚嘅雪花,而且有一定嘅厚度,食落都好滿足,肉味比牛柳再濃多少少,牛味同黑松露味互相襯托,非常惹味🤤我哋仲加咗$58,有酥皮湯、意粉同一杯特大裝嘅雜果賓治,酥皮湯都算係中上水準,唔錯,意粉係有啲驚喜嘅,係好食嘅,而果杯雜果賓治係用H牌生啤杯裝,真係兩個人都夠哂飲🤣🤣好老實咁講,雖然呢間餐廳開係一條主要做車房,收五金為主嘅小街入面,但完全無影響到佢嘅人氣,因為當日去到,前面都仲有8個人等緊枱😏 都知佢有返咁上下料到,所以真係值得嚟試一試佢🤓

鵝肝配美國安格斯牛柳(8安士) $238

意粉
雜果賓治

2024-01-25
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner