好友好中意日本🇯🇵難得一聚梗係去#香港100間必去cafe 今日就嚟到位於尖沙咀美麗華商場1期地庫,係主打藝術風餐廳ATUM姊妹店,以日式簡約木系風格,配上榻榻米,俾人好relax嘅感自,簡直置身於日本🇯🇵記得要提前預約先坐到榻榻米啊~⋯廢話少講,食評即到⋯🎎蒲燒鰻魚燉飯 $188以日本錦盒端上,非常靚!燒鰻魚夠厚身,rissoto口感外面軟滑,裡面少少硬,我哋好中意~每粒飯都包裹着芝士洋蔥汁,勁creme,仲食到蒜片爽口感,香濃有咬口,味道層似豐富~ 好友話係食過嘅蒲燒鰻魚飯中最愛👍🏽🎐烤蘋果·蜂蜜蛋糕·甜蕃薯雪糕 $88烤蘋果整到燉雪梨咁,唔酸,食到蘋果清新甜味;蜂蜜蛋糕再配上用蕃薯蓉嘅雪糕,一個甜點三種享受!而且3款味道都偏向清甜,啱晒中意食甜品又怕甜嘅你~🎐炸鍋窩夫烤餅·鮮果·楓糖·鮮奶油 $118窩夫炸得好酥炸,淋上楓糖醬,再Dip鮮奶油+鮮果,好有哈利波波感覺🧹🤣🤣🤣🤣🎐Matcha latte $52🎐Chestnut latte $56🎐Cappuccino $48Overall嚟講價錢中等,咸甜點味道不錯,值得一試!下次可以叫多D朋友試吓Picnic box or T
好友好中意日本🇯🇵難得一聚梗係去#香港100間必去cafe

⋯廢話少講,食評即到⋯

🎎蒲燒鰻魚燉飯 $188

🎐Matcha latte $52
🎐Chestnut latte $56
Cappuccino
🎐Cappuccino $48

Overall嚟講價錢中等,咸甜點味道不錯,值得一試!下次可以叫多D朋友試吓Picnic box or Toast set係室內親手烘烤麵包🤫

如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼

🎐MUTA Restaurant by ATUM (尖沙咀)
🎎尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期地庫B131號舖
2023-07-10
$308 (Tea)
炸鍋窩夫烤餅·鮮果·楓糖·鮮奶油
Chestnut latte /Matcha  Latte