2016-12-31 1510 瀏覽
朋友急call,朋友話自己好想食天婦羅。本來今天有啲喉嚨乾乾中哋,但我決定唯有捨命陪君子啦!本身都是天婦羅愛好者,好期待想試吓呢間餐廳,因為聽講是日本有名的天婦羅店。上到去係Lunch hour 去到大約有五六台客人。樓上鋪來講都算有啲人氣。我哋叫咗兩款,一款係天婦羅丼,(天婦羅放喺飯上面加埋汁上)另外一款係天婦羅跟白飯沒有淋汁上面,汁on side嘅。天婦羅丼唔好睇佢個樣唔係太吸引,但係一食落去就知道佢同其他天婦羅有啲唔同,採用材料有鮮味,由其是係冬菇同埋海曼,炸粉唔會太厚,炸得又好脆,點埋個被制醬汁一啲油膩感覺都冇,最緊要一定要趁熱食。仲有個天婦羅汁裏邊一定有奧秘,好鮮甜,好好味成餐食完之後覺得喉嚨一啲事都冇,唔會覺得好油黐住個口,下次一定要來試吓其他嘅嘢食!

天婦羅丼