城寨煲皇

Shing Chai Hotpot
2024-05-25 0 views
去左尖沙咀嘅城寨煲皇食晚餐,堂食。每人消費大約係500蚊。如果係外賣嘅話,我會揀自取或者送餐。今晚同我一齊食飯嘅係我個好朋友,我哋嚟緊開心嘅朋友聚會。我揀咗好多好食嘅菜嚟試下。首先,我飲咗花膠雞湯火鍋湯底,好鮮美,有花膠嘅香味。然後,我試咗個煲仔雞,味道獨特,雞肉嫩滑多汁。牛胸爽同牛頸脊都係我推薦嘅菜式,個牛肉好鮮嫩,口感好細緻。仲有羊肉、手打墨魚丸、紅薯粉、娃娃菜同花雕醉牛等等,每一樣菜都好好食,留低好深刻嘅印象。我揀呢間餐廳同呢啲食物嘅原因係因為我啲同事介紹咗俾我,而且仲可以有八折優惠。呢度嘅食物好好味,服務都好好,令我好滿意。食完好味嘅飯後,我仲買咗張九龍城寨電影嘅明信片留低個記念。今次嘅用餐經歷好開心,我會推薦呢間餐廳俾我嘅朋友,希望佢哋都可以嚐到呢度嘅美食。

• 美國穀飼肥牛
  • 海鮮拼盤
睇完九龍城寨之後深深入咗城寨坑😭❤️ 今日同朋友黎咗城塞煲皇食晚飯,不得不說淨係門面已經好有feel🫶🏻 霓虹光管加上懷舊舞廳嘅裝潢,好似真係置身城寨咁!.先食城寨雞煲!雞件好入味,配菜都好多種類,我地六個人食半隻好足夠,留肚打binlo😝😝.叫咗海鮮拼盤($498)、二人牛魔王拼盤 ($398)、牛骨髓($98)、蝦滑拼墨魚滑($138)等等,所有食材都好新鮮~ .快啲去體驗城寨邊爐啦🍲#hungrykuuu_hongkong #hungrykuuu_tsimshatsui #尖沙咀美食 #香港火鍋 #香港好去處 #香港美食 #hkfood #hkgoodwest #相機食先 #食好西

快啲去體驗城寨邊爐啦🍲

2024-05-14 127 views
這餐廳正門在地面,沿樓梯向下走,餐廳在地庫。正門門面到樓梯的裝修也很特色,有老香港的情懷。餐廳環境比較暗,有卡座。來這裏主要是食火鍋,這次火鍋湯底選了 芫西皮蛋湯底 及 麻辣湯底:火鍋材料都很新鮮和夠凍,品質都很好。墨魚滑 和 招牌三寶丸十分彈牙 。這裏有黑牛栢頁,很爽口,牛肉,蔬菜都很新鮮。每碟的量不算多,但質素都好。小食方面,椒鹽雞軟骨炸很夠爽脆身,送酒很好,只可惜啤酒不夠凍,而這裏的炸粗條午餐肉炸得十分香脆,是令人滿足的邪惡小食。
這餐廳正門在地面,沿樓梯向下走,餐廳在地庫。
正門門面到樓梯的裝修也很特色,有老香港的情懷。
餐廳環境比較暗,有卡座。

火鍋材料都很新鮮和夠凍,品質都很好。

墨魚滑 和 招牌三寶丸十分彈牙 。
這裏有黑牛栢頁,很爽口,
牛肉,蔬菜都很新鮮。
每碟的量不算多,但質素都好。

而這裏的炸粗條午餐肉炸得十分香脆,是令人滿足的邪惡小食。

• 招牌三寶丸
2024-05-04 134 views
服務態度好 細心 食物質素良好 龍蝦象拔蚌新鮮爽口彈牙 雞也是新鮮的 椰子雞煲喝起來甜而不膩 二人牛肉魔王拼盤的牛肉有5款 每一個的有不同口味 讓顧客體驗不同的味覺 生日也有免費的甜點 服務員非常貼心
2024-05-04
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
2024-02-24 900 views
一班朋友聚餐,從來未試過一齊打邊爐,見到這間餐廳網評相當好,於是訂了枱。未叫火鍋料前,先叫了幾個小菜下酒。涼拌花甲有淡淡的酒香及辣味,太受歡迎下,我們加單。其他炸物包括炸蝦餅,黃金魚皮,百花炸油條,椒鹽雞軟骨及炸雞翼,都香脆可口,非常適合飲啤酒。😋在叫城寨雞煲時,一心只是想食炒雞煲,店員卻說可以在食完餸後,加湯做火鍋湯底,令我免去揀湯底的煩惱。😅我們選的火鍋料包括牛肉拼盤,鮮斑片,鮮蝦,墨魚滑,蝦滑,梅菜肉丸,芝士腸,水餃,蘿蔔片,冰菜。牛肉拼盤新鮮又美味,鮮斑片及蹦蹦跳的鮮蝦受各人喜愛。😋👍甜品叫了炸湯丸。大家開心拜年敘舊之餘,享受了一個稱心滿意的豐富晚餐。😁
未叫火鍋料前,先叫了幾個小菜下酒。
甜品叫了炸湯丸。
大家開心拜年敘舊之餘,享受了一個稱心滿意的豐富晚餐。😁
涼拌花甲
鮮蝦
  • 鮮斑片
  • 牛肉拼盤
2024-01-30 996 views
上星期男朋友一早訂咗位食呢一間火鍋!間舖嘅裝修幾特別,好有九龍城寨嘅味道😆仿九龍皇帝🫅時代的感覺咁呀~☑️城寨唦嗲鍋/爆茜皮蛋鍋沙嗲鍋湯底味道非常濃郁👍🏻足料香料調製而成,微辣適合我😍▶️莞茜皮蛋火鍋湯底都唔錯,皮蛋沒有蛋臭味,男朋友好鍾意!☑️城寨封門柳⋯肉味、脂肪比例、口感一食難忘。牛脂味和牛鮮味非常重,新鮮感滿滿!☑️台山蠔⋯肉質鮮美:台山蠔的肉質較厚實,口感爽脆,肉質豐滿。品質和口感十分佳。🈵白鱔片⋯上枱嘅時候魚片有光澤,睇落已經覺得好新鮮🤩⋯輕輕灼熟魚片嚟食,果然肉質鮮甜美味🤩食落去甘香鮮甜,好似成條新鮮嘅白鱔係口度咁呀😋⚠️黃金魚皮⋯食到魚皮加了咸蛋黃,好咸香。⋯魚皮又夠晒脆,就咁食都爽爆。Btw 餐廳有好多打卡嘅位置,推薦大家同一大班好朋友嚟食,座位寬闊舒服!🔅店員十分細心,每隔一陣子就過來幫我們收拾桌上的碟,又會主動加茶,加分❤️
上星期男朋友一早訂咗位食呢一間火鍋
間舖嘅裝修幾特別,好有九龍城寨嘅味道😆
仿九龍皇帝🫅時代的感覺咁呀~
☑️城寨唦嗲鍋/爆茜皮蛋鍋
沙嗲鍋湯底味道非常濃郁👍🏻
足料香料調製而成,微辣適合我😍
▶️莞茜皮蛋火鍋湯底都唔錯,皮蛋沒有蛋臭味,男朋友好鍾意!
☑️城寨封門柳
⋯肉味、脂肪比例、口感一食難忘。
牛脂味和牛鮮味非常重,新鮮感滿滿!
☑️台山蠔
🈵白鱔片
⋯上枱嘅時候魚片有光澤,睇落已經覺得好新鮮🤩
⋯輕輕灼熟魚片嚟食,果然肉質鮮甜美味🤩
食落去甘香鮮甜,好似成條新鮮嘅白鱔係口度咁呀😋
⚠️黃金魚皮
⋯食到魚皮加了咸蛋黃,好咸香。
⋯魚皮又夠晒脆,就咁食都爽爆。

2024-01-29 624 views
成家人過黎天星大廈食飯,呢間叫城寨煲皇的餐廳裝修以紅色,深綠色和金色陳設為主,好有70年代feel。食物真真材實料又新鮮,創意特別好好味。🍲喇沙卜卜蜆今次食嘅喇沙卜卜蜆,真係一個味道驚喜🌟嘅組合。首先,湯底嘅濃郁香辣🌶正正好均衡了蜆嘅鮮甜,唔會搶咗海鮮嘅風頭,反而係提升晒整體嘅口感。蜆肉爽口彈牙,每啖咬落去都有海洋🌊嘅清新滋味,好似帶我哋去咗南洋嘅海邊,咸香中帶有點點甜,完美糅合。湯底嘅辣度仲有啲椰香🥥,夠哂厚度同層次,喺味蕾上起咗一場美妙嘅味覺舞蹈🕺。而且,湯汁並唔會太辣,任何唔太鍾意辣嘅食客都可以好享受。如果你有幸試到這個菜式,記得要喺啖湯之後,停一停,細嘗蜆肉散發出嘅海洋氣息。蜆嘅鮮味都絲毫無損,令人食指大動。喇沙卜卜蜆嘅每一啖都讓人感受到廚師用心嘅烹調手法和對食材嘅尊重🧑‍🍳。總括來說,這個喇沙卜卜蜆絕對值得一試,尤其適合鍾意新嘗試同海鮮愛好者😍,它肯定會係你嘅味蕾上嘅一場盛宴🎉。🐂火焰旺醉牛充滿酒香味火焰旺醉牛,肉又嫩又滑超級正,牛肉肌肉較重,有濃郁的牛肉味,酒令牛肉的味道更鮮甜,必食?🍡招牌三寶丸自家手打三寶丸,有墨魚丸,蝦丸,牛丸,每一種都超正。墨魚丸食到粒粒墨魚,有好香
🍲喇沙卜卜蜆
🐂火焰旺醉牛
🍡招牌三寶丸
自家手打三寶丸,有墨魚丸,蝦丸,牛丸,每一種都超正。墨魚丸食到粒粒墨魚,有好香的墨魚味,蝦丸非常彈牙,膠質十足充滿蝦鮮味。牛丸大大粒自家手打,充滿肉汁,有鮮甜牛肉味。
🥬油麥菜
鮮油麥菜大朵新鮮,清爽又多水份,仲有油麥菜獨有香味,好好食。用上喇沙湯底,辣辣地味道更豐富。
🐟白鱔片
白線片新鮮雪白,切到成朵玫瑰花一樣,非常名。魚肉彈牙又爽口,味道鮮甜,一陣就掃晒成碟。
2024-01-23 633 views
呢度就係做火鍋既,食材目不暇給,非火豐富,裝修亦充滿心思,打卡必到好去處!🩵金箔活魚刺身食火鍋前先食個刺身開下胃,刺身特別高級,有金箔係魚身,魚肉非常爽甜,鮮嫩可口,嫩滑無比,好有質感,香甜甘香!💚胡麻醬冰菜開胃之作亦有沙律,係用胡麻醬涼拌既冰菜,冰菜好爽甜脆身,非常清甜,沾滿胡麻醬味道就更香!🩷台山蠔打邊爐一定要有啲海鮮,台山蠔就岩晒,大隻肥美,飽滿脹身,甘味豐腴!🧡火焰旺醉牛呢個火焰旺醉牛🥩實在係太正😋!牛肉質感超級嫩滑,入口即溶,每一片都吸收咗獨特嘅酒香和微微嘅辣味,係一種微妙嘅平衡。香氣四溢嘅醬汁令人一試難忘👅,辣椒🌶️和香草嘅加持下,層次感十足,真係畫龍點睛。用一點點薑絲提味🔥,我覺得呢道菜既創意又刷新傳統牛肉菜嘅常規。食材之間嘅互相輝映,將每種口感同風味提升到最高層次,令呢盤菜成為一場味蕾嘅狂歡節。食肉者嘅必選之選,佢完美嘅火侯控制🔥更係將新鮮嘅牛肉進行到極致嘅展現。噴火嘅畫面加上酒精嘅薰陶,不僅是味覺嘅享受,更是一場視覺同嗅覺嘅饗宴🎆!嚟到這家餐廳,如果唔試吓這道火焰旺醉牛,咁真係遺憾莫及🤦‍♂️!總括來講,呢盤醉牛係我近期食過最令人印象深刻嘅美食之一👍,絕對值得推介俾所有愛
🩵金箔活魚刺身
💚胡麻醬冰菜
🩷台山蠔
🧡火焰旺醉牛

嚟到這家餐廳,如果唔試吓這道火焰旺醉牛,咁真係遺憾莫及🤦‍♂️!總括來講,呢盤醉牛係我近期食過最令人印象深刻嘅美食之一👍,絕對值得推介俾所有愛好美食嘅朋友哋!
💛城寨龍鳳雞煲
呢個係四人份量,所以一定要多人黎食先食得晒,用佐原隻鮮雞煲出黎既湯充滿雞香油香,金黃色既湯底稠稠地粘口濃密,翅群大大梳,超滿足呀!
2024-01-19 523 views
講左咁耐話想食火鍋🥹終於都有得食啦,聽聞呢間話好好食喎😌個個都咁講🥳不過都係最緊要好食姐🥳今次拉埋男朋友專登入黎尖沙咀,佢地講到咁正,一於係度食返次,呢度既環境都幾特別,比人有一種係專食火鍋而又好正宗既感覺,呢度既環境都好有特式😀象拔蚌刺身象拔蚌刺身🍣,,呢款刺身真係食到我心都曬,每次食都有驚喜。第一,象拔蚌嘅口感簡直一流👍,絲絲入扣、彈牙得嚟不失嫩滑,嚼勁十足。一啖落去嗰種鮮嫩同爽口🤩,簡直係口腔嘅饗宴。而且佢嘅鮮味🐚,完全無需任何花巧調味,一點點醬油同少少芥末已經足夠帶出佢嘅天然海味。重點係象拔蚌刺身嘅夠厚切,食落去真係感覺到佢嘅豐富肉質同獨特嘅海鮮香氣。睇落去透亮🌟嘅刺身片,擺明就係告訴你「我好食」!食嗰陣,個人仲可以感受到佢嘅鮮甜同稍微嘅海水味,質感一流。每次食嗰陣,都會驚歎佢嘅質量保持得好好👏。總結,象拔蚌刺身無疑係不可錯過之選。每當提起嚟,我已經流口水🤤,望住件刺身,心諗下次去到日本料理餐廳,一定要再點一份!所以如果你仲未試過象拔蚌刺身,千祈唔好錯過呢個美妙嘅滋味體驗啊!😋🎉😀黃金魚皮大部份人都鍾意食魚皮,呢個魚皮既調理仲加入左咸蛋黃,就咁食好爽脆,又可以放落火鍋度煮一陣😀
😀象拔蚌刺身

😀黃金魚皮
😀二人牛魔王拼盤
到左牛既主角出場,打邊爐既必食之選,呢度既牛肉好靚,好嫩好柔滑,好食到飛起,係高質靚牛
😀城寨龍鳳雞煲翅(四人份量)😊
呢個招牌鍋見到好多人食,成個鍋都好大份,仲有陣陣香,比得好足料!因為仲有成兜花膠,花膠已經預先整好,然後分開比我地😋
😀火焰旺醉牛☺️
呢度既牛好靚,好食到無得彈,質感好好非常好,要比個好評😍😍😍😍😍😍
2024-01-19 330 views
💫喇沙卜卜蜆湯底比較少會見到有叻沙味,湯底入邊真係有蜆但數量當然唔係十分多啦~幸好大部份蜆肉都係冇沙的。💫城寨封門柳封門柳平時多數都係食西餐嘅時候先食,好似第一次打邊爐嘅時候食。但係牛肉肉質都係不錯的,唔會係好老嗰隻。💫無骨脆鯇片最鍾意食魚嘅時候係無骨的,脆肉鯇就真係適合我,啖啖肉!💫百花炸油條我係超級鍾意食呢個的,但係奈何喺屋企整手嫌麻煩咗啲。而家餐廳整埋比我食咁當然要叫啦!就係油炸鬼再加蝦滑係中間,口感係好正的!💫野菌雜菜盤純粹係諗唔到叫咩菜就叫個雜菜盤唔使煩!
💫喇沙卜卜蜆
💫城寨封門柳

💫無骨脆鯇片
最鍾意食魚嘅時候係無骨的,脆肉鯇就真係適合我,啖啖肉!
💫百花炸油條
💫野菌雜菜盤
純粹係諗唔到叫咩菜就叫個雜菜盤唔使煩!
2024-01-18 215 views
今日第一次黎呢間城寨煲皇打邊爐☺️,餐廳係7,80年代嘅裝修😜!勁有氣氛!餐廳環境乾淨,光猛又開揚!😎先講講湯底,湯底叫左《招牌城寨龍鳳雞煲翅》!😇湯底係用8小時熬制而成,食火鍋之前先飲湯!試試佢原汁原味嘅感覺先!🤤有新鮮雞,魚翅,花膠超滋潤,雞肉又唔老🐔!雞湯顏色金黃,重骨膠原飲完個口會漿住咗,係真材實料熬出黎嘅雞煲翅!果然係招牌菜😌餐廳勁多火鍋配料揀,樣樣都好味🥹,以下呢幾樣係我覺得成晚最精彩嘅火鍋配料!🥳🔸掛架牛頸脊,擺盤勁有特色,超靚!牛頸脊基本上係每次打邊爐都會叫!超有牛味!食得出係高級嘢!😉🔸流沙芝士獅子狗。一食落去就有啲芝士流沙流出嚟勁滿足! 獅子狗爽口彈牙✔️正正🔸台山蠔。勁新鮮,好有口感,滑嘟嘟!超補身haha 😊🔸原隻鮮魷. 有咬口,配埋雞煲翅湯,勁鮮味🩷yum yum !環境:👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼食物:👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼服務:👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼價錢:👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼

🔸台山蠔。勁新鮮,好有口感,滑嘟嘟!超補身haha 😊
環境:👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
食物:👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
服務:👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
價錢:👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
2024-01-17 200 views
同幾個閨蜜行完街,有少少攰,就想喺附近搵間好食抵食嘅餐廳醫肚。味道評分:🍎🍎🍎🍎🍎環境評分:🍎🍎🍎🍎🍎總體評分: 🍎🍎🍎🍎🍎招牌城寨龍鳳雞煲翅,見到就已經流曬口水。肉汁鮮美,而且唔系好多骨,4人份量岩岩好,食左好多。無骨脆鯇片,咬下去軟腍有嚼勁。實在令人欲罷不能。城寨封門柳,帶一點豬膶味,顏色較深,但新鮮封門柳肉色偏向酒紅色,帶光澤,柔軟中富彈性。一如既往油脂分佈睇落都好平均,食落肉味濃☺️  胡麻醬冰菜好新鮮。白鱔片都好好味。BTW, 值得一提既系呢度古色古香,充滿韻味,我哋都食得好飽,大家一致贊同要俾個like呢間餐廳!
味道評分:🍎🍎🍎🍎🍎
環境評分:🍎🍎🍎🍎🍎
總體評分: 🍎🍎🍎🍎🍎

2024-01-12 301 views
同男朋友喺尖沙咀睇完戲☺️,行吓行吓去覓食!見到有間打邊爐叫做《城塞煲皇》,咁得意嘅,個各名叫城塞,其實係尖沙咀!😂見時間尚早就想去試吓博一博 ,😃睇吓有冇位!咦咦~~又點知俾我哋駁倒有位喎!於是就即刻去食下啦!🤪✨ 冰火辣味魷魚 ✨ 超惹味前菜,麻辣程度啱啱好!唔會太麻亦唔會太辣,🤫我就算唔係咁食得辣,都食到呢個菜!魷魚新鮮彈牙 ! 認真一流😳✨城塞龍鳳雞煲翅✨嘩啦啦🔈🔈 d 翅多到痴晒線!超正,勁補身!十分推薦呢個招牌補身雞翅湯,飲落魚翅味超濃郁,十分精華!💕飲落清清地好滋潤,名副其實 真材實料!城塞龍鳳雞煲翅係我食過最正嘅湯底之一!佢嗰香氣真係喺入口嗰刻已經令我整個心情開朗晒😁 成個煲呢,添咗好多好料,龍鳳雞肉滑溜溜嘅,啖啖肉嚟,仲有啲香味好足料嘅煲翅,炸得金黃香脆嘅雞翅配埋汁嘅味道,真係無得頂💯!啖啖嘅雞肉都好嫩滑,啖啖都飽滿得嚟又唔會膩,食完之後口腔都留住嗰陣稍帶微微辣味嘅醬汁。食材新鮮,煲仔嘅湯汁又香又濃,滋味滿分😋 有機會嘅話,我一定會再去食多次嘅,仲會推薦畀我嘅朋友👯!埋單之後肚仔暖笠笠,成個人心情都好曬,好似添咗大滿足感噉🥰 能夠食到城塞龍鳳雞煲翅,真係一個好幸福嘅體驗

✨城塞龍鳳雞煲翅✨
嘩啦啦🔈🔈 d 翅多到痴晒線!超正,勁補身!十分推薦呢個招牌補身雞翅湯,飲落魚翅味超濃郁,十分精華!💕飲落清清地好滋潤,名副其實 真材實料!城塞龍鳳雞煲翅係我食過最正嘅湯底之一!佢嗰香氣真係喺入口嗰刻已經令我整個心情開朗晒😁 成個煲呢,添咗好多好料,龍鳳雞肉滑溜溜嘅,啖啖肉嚟,仲有啲香味好足料嘅煲翅,炸得金黃香脆嘅雞翅配埋汁嘅味道,真係無得頂💯!啖啖嘅雞肉都好嫩滑,啖啖都飽滿得嚟又唔會膩,食完之後口腔都留住嗰陣稍帶微微辣味嘅醬汁。食材新鮮,煲仔嘅湯汁又香又濃,滋味滿分😋 有機會嘅話,我一定會再去食多次嘅,仲會推薦畀我嘅朋友👯!埋單之後肚仔暖笠笠,成個人心情都好曬,好似添咗大滿足感噉🥰 能夠食到城塞龍鳳雞煲翅,真係一個好幸福嘅體驗🎉!
✨花勺醉蝦✨ 我想講d蝦係勁爽脆囉,淡淡嘅花勺酒味!好正!
✨ 招牌三寶丸 (墨魚丸,蝦丸,牛丸 ) ✨ 丸類當然打邊爐一定要啦!爽口彈牙,我敢肯定一定係手打!辛苦晒師傅!
✨ 火焰旺醉牛 ✨ 必叫!齌影相都抵啦!d火燒到hum hum 聲!🔥🔥真係好旺!燒完d 酒味出晒黎,配埋嫰滑嘅牛肉!不🉐️了!
2024-01-12 220 views
同事介紹呢間係天星大廈的餐廳,餐廳出名火鍋湯底,每款湯底都真材實料,創新得嚟又惹味,難怪人食人愛,點完再點。叫呢個城寨龍鳳雞煲翅足料真心靚,落料唔手軟,有大大一盤翅,份量夠4-5人食,湯底用雞肉和花膠熬,又滑又香味道濃,用嚟打邊爐食物都特別好食。掛架牛頸脊🥩大大盤牛頸脊見到都流口水。牛頸脊脂肪多,入口即溶,食落口甘香鬆化,成口都係牛香味。城寨封門柳🥩鮮紅色封門柳一望就知好新鮮,大大一塊片入口超正。牛肉味超重,又香又甜,肉嫩齒頰留香。珊瑚蚌爽脆珊瑚蚌又甜又新鮮,大大片份量足,唔係好多地方有得食珊瑚蚌,用雞煲翅湯底煮個,口感更加爽味道更加正!農場鮮雞子有機會試到啲新鮮嘅農場鮮雞子🐓。我對上次食咗嘅邊爐鮮雞子記憶猶新,佢哋嘅味道真係夠正👍。隻雞好似啱啱由農場直送咁嘅新鮮,食落去好滑嫩,而且啲肉質細緻,完全唔似啲平時喺超市買嘅雞肉咁。😋佢哋啲雞子食落口感係好豐富,帶有自然嘅甜味🍯。你可以感受到啲雞肉好有彈性,咬落去就知道啲雞肉好扎實,唔會話太肥膩,啱啱好😊。啲湯底都好夾,令到啲鮜味更加突出,係一個好嘅配搭。仲要提一提,啲雞子完全無任何雜味,煮完之後啲肉香味四溢,真係令人食指大動🤤。我相信下次打
掛架牛頸脊🥩
城寨封門柳🥩
珊瑚蚌
農場鮮雞子

我相信下次打邊爐,我一定會再揀呢啲農場鮮雞子,希望佢哋嘅味道可以繼續保持喺咁高水準🔝。如果有機會嘅話,我真係好推薦大家都試吓,一定唔會令你失望嘅!🥰
💛💛男朋友帶咗我嚟呢一間好勁嘅火鍋店,入到嚟個裝修環境我已經覺得好驚喜,好少見到咁有特色嘅火鍋店舖頭!除咗同男朋友之外仲約咗班朋友,成班人一齊打邊爐就最開心💛💛🧡🧡城寨龍鳳雞煲翅嘅味道真係難以形容,一試之後你會發現,整個味蕾都被驚艷到!首先,話到翅尖,個肉質鮮嫩多汁,每一口都似係在享受著天堂嘅滋味。而煲底汁更是它嘅最大亮點之一!濃郁的龍鳳雞湯底,帶有香濃嘅雞骨味,入口後令人回味無窮。湯底裏面仲加入唔同嘅香料同調料,例如薑、蔥同埋蒜,令湯底更加芳香。當你品嚐到呢啲煲翅嘅時候,眼前嘅盛景一定令你驚艷!依個菜式嘅色澤都好吸引人,煲內嘅食材都好鮮豔,碗盤中擺滿嘅翅尖,彷彿一隻隻長噴火呀嘅龍爪!而啲鮮嫩多汁嘅翅尖跟啲湯汁一齊,令你嘅舌頭都要為佢跳舞!味道方面,城寨龍鳳雞煲翅真係咁多元化,一方面有龍鳳雞湯底嘅濃郁味道,另一方面又有滑溜嘅口感。湯底加料嘅方式同時保留咗龍鳳雞嚟得嘅原汁原味,令咁富開胃嘅湯底味道加添刺激。嚐落去啲料又好加著,越嚟越驚艷,味覺感受倍增!十分滿足!無論係揀選咗哪款口味,城寨龍鳳雞煲翅絕對係一道令人難以忘記嘅美食。每一口都好香、好滋味,完全係傳統廣東菜嘅代表!無論係同親朋好友

🧡🧡城寨龍鳳雞煲翅嘅味道真係難以形容,一試之後你會發現,整個味蕾都被驚艷到!首先,話到翅尖,個肉質鮮嫩多汁,每一口都似係在享受著天堂嘅滋味。而煲底汁更是它嘅最大亮點之一!濃郁的龍鳳雞湯底,帶有香濃嘅雞骨味,入口後令人回味無窮。湯底裏面仲加入唔同嘅香料同調料,例如薑、蔥同埋蒜,令湯底更加芳香。當你品嚐到呢啲煲翅嘅時候,眼前嘅盛景一定令你驚艷!依個菜式嘅色澤都好吸引人,煲內嘅食材都好鮮豔,碗盤中擺滿嘅翅尖,彷彿一隻隻長噴火呀嘅龍爪!而啲鮮嫩多汁嘅翅尖跟啲湯汁一齊,令你嘅舌頭都要為佢跳舞!味道方面,城寨龍鳳雞煲翅真係咁多元化,一方面有龍鳳雞湯底嘅濃郁味道,另一方面又有滑溜嘅口感。湯底加料嘅方式同時保留咗龍鳳雞嚟得嘅原汁原味,令咁富開胃嘅湯底味道加添刺激。嚐落去啲料又好加著,越嚟越驚艷,味覺感受倍增!十分滿足!無論係揀選咗哪款口味,城寨龍鳳雞煲翅絕對係一道令人難以忘記嘅美食。每一口都好香、好滋味,完全係傳統廣東菜嘅代表!無論係同親朋好友一齊品嚐,或者自己一個人享受,都會令你感到無比滿足同幸福!💥🍗🍲😍👍🌶️🥢🤤🤩🔥🧡🧡
🩵🩵今次我哋都叫咗唔同嘅海鮮,當中有煙煙韌韌有咬口嘅珊瑚蚌、大大隻又新鮮嘅原隻鮮魷,超級彈牙嘅花刁醉蝦!以上呢幾款海鮮都好新鮮好好食呀!🩵🩵
💙💙跟住仲有重點推介嘅鹽燒鮑魚加海膽,鹽燒鮑魚,簡單得來嚟好味,再配上我最鍾意嘅濃郁海膽,而家都仲好回味無窮。💜💜
❤️❤️雖然已經叫咗咁多嘢食,但打邊爐唔少得牛肉,我哋就叫咗個二人牛魔王拼盤,牛肉油花分泌非常之平均,顏色粉嫩,牛肉味道都相當之突出。❤️❤️