十下火鍋

SUPPA Hot Pot by ATUM
˜”*°•.˜”*°• 十下火鍋。•°*”˜.•°*”˜🔅銅鑼灣區十下麻辣火鍋 + 滋潤木瓜蕃茄鮮魚湯 (鴛鴦)HK$148麻辣火鍋嘅湯底好有麻香味🤭佢既辣度係慢慢愈煲愈辣🫠慢慢滲出黎🥰另一個湯底我就揀左個木瓜蕃茄鮮魚湯🫶🏻超鮮味, 內𥚃真係有原條魚尾架, 仲要魚肉都好鮮味又嫩滑😂同埋木瓜同蕃茄好養身架🤭飲埋d湯打邊爐得來又好養生💕大刀手切本地牛頸脊 (小) HK$208手切本地牛頸脊d 肉切得都幾有厚度🤭鮮嫩紅色既牛肉一睇就知道好新鮮🫠見到佢既紋理同雪花都好平均😇 充滿濃郁既牛味🥰好好食🤣安格斯牛小排 (小) HK$178呢個安格牛小排🤭份量都幾多牛味香濃🫠佢既雪花分佈得好平均🤤肉質好有口感🫶🏻不錯不錯加拿大桂花蚌 HK$128桂花蚌超鮮味🥰食落去係爽脆鮮味🤤麻辣鴨血 HK$48開頭我以為呢個鴨血要放落個火鍋度恰🤪店員提醒我原來係可以即食既鴨血係帶外爽內𥚃軟嫰柔滑🫠索埋d麻辣汁好好味🤤正🫶🏻爽脆牛黃喉 HK$78我個人好中意食牛黃喉🧡質感好爽脆😌 好新鮮🤤份量都幾多😎大大片😂萵筍 HK$46娃娃菜 HK$36冬瓜 HK$36打邊爐有點小得蔬菜類🥰蔬菜🥬都好新鮮索晒d麻辣汁🧡超正🤭啖啖
˜”*°•.˜”*°• 十下火鍋。•°*”˜.•°*”˜

🔅銅鑼灣區

寬冬粉好煙韌🤭
用黎索哂麻辣湯底汁就最Perfect啦

竹蔗茅根 HK$48
竹蔗茅根超推薦❤️
一揸都真係幾大樽🤭飲落去好清甜又解辣解渴🤤好出色❤️而且打邊爐到最啱飲佢啦😎順便可以行下火嘛😝