十下火鍋

SUPPA Hot Pot by ATUM
2018-09-11 5285 views
一直都好想嚟哩度十下十下 我啲朋友陪我嚟左喇😍🤩哩度啲裝潢好特別 好有八十年代大排檔的感覺 而且都好熱鬧下架🙃🙂我地點了一個二人套餐 都好多野食下🐷😋講起又肚餓了哈哈😋🤤湯底點了烤花生沙嗲濃湯 同埋養生豆乳白鍋 店員仲好貼心咁問我地有無對花生🥜同椰絲敏感 如果無就會加哩兩樣食材落湯底 加左之後勁香呀👍🏽👍🏽至於另一個湯底都好特別 雖然係有豆乳 但係都有其他藥材做材料 所以食起嚟都覺得好補下😉☺️丸類係有果皮魚蛋 流心粟米丸 三星葱醬爆貢丸 三款都好特別喔 都係出面好少有的款色😊☺️我平時十下十下好少食丸的 但今次我食左好多 魚蛋細粒彈牙 容易入口 好有果皮的味道 正👍🏽👍🏽流心粟米丸都好食呀😍🤩咬一啖 啲函料已經必出嚟 真係好濃喎 好似飲緊粟米湯咁 仲有粟米粒係入面呀🌽🌽三星葱醬爆貢丸 係可以一次過食到兩樣食材的味道 真係好特別好吸引 啲函真係好葱呀✌🏽✌🏽打邊爐當然少不了牛肉 哩度嘅牛肉叫做大刀手切本地牛肉 🔪🐮小妹我都好欣賞架😍😍講真 份量真係好多 肉質方面好嫩滑 好有牛肉味道 值得一提嘅係 🔪🐮的手工很好 切得幾薄幾平均👍🏽👍🏽三寶滑 係有三種味道嘅🤣😆分別係鯪魚臘腸 咸蛋蝦滑 同埋
二人套餐
醬料
果皮魚蛋
丸類
大刀手切本地牛肉
十下三寶滑
三寶滑 係有三種味道嘅🤣😆分別係鯪魚臘腸 咸蛋蝦滑 同埋牛肉馬蹄 三種味道我都係第一次食😄😀都幾新潮丫哈哈😁😁味道好食喎 肉質好彈牙 真係食到個種味嘅味道 而且係啲肉肉入面真係食到粒粒嘅臘腸 咸蛋黃 同埋馬蹄 口感好滑同埋都幾得意丫😛😝
鴨紅
鴨紅 都係十下十下必點嘅 刀工好好 🔪得好平均 無散哂嘅 同埋我覺得口感都幾爽又滑滑😙😗
蔬菜拼盤
鳳城水餃 🥟都好大隻 食左之好飽下🤣😆材料係有木耳絲 豬肉 蝦肉🦐都好足料架👍🏽☺️#蔬菜拼盤 有油墨菜 娃娃菜 冬菇🍄 蘿蔔🥕粟米🌽啲菜好鮮甜好好食好freshhh😛😉
2018-09-10
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
二人套餐
醬料