十下火鍋

SUPPA Hot Pot by ATUM
前排天氣突然又轉涼 所以就特登拉左男朋友黎呢度打邊爐 一入到去已經好有懷舊feel 啲枱枱櫈櫈 餐具同牆上面嘅揮春都好有味道Menu見到個二人套餐每位288 啲配料都幾啱食同埋價錢可以接受 所以就直接叫左湯底可以揀單款或者鴛鴦 我哋今次就揀咗個養生豆乳白鍋加埋胡椒豬肚湯 order完之後 侍應就好快手咁拎左一枱醬料過黎俾我哋慢慢揀圖中既上半鍋就係養生豆乳白鍋 一舊舊既蜂巢豆腐浸係湯底入面 藥材味稍濃 而下半鍋就係胡椒豬肚湯 胡椒味超級重 陣陣香味湧過嚟 豬肚既份量好多 大刀手切本地牛肉牛肉夠新鮮 味道濃郁 份量都唔少花雕雞嫩肉落左鍋之後食唔出有花雕味 不過食落好嫩就係真既十下三寶滑有三大舊滑 分別有牛 鯪魚同蝦滑 超級足料好好食 呢碟野令我覺得成個二人餐真係好抵 另外職員又幫我哋片d滑落鍋 等我地唔使手忙腳亂懷舊果皮魚蛋流心粟米丸 三星蔥醬爆貢丸鳳城水餃脆炸響鈴蔬菜拼盤寬冬粉講真其實我都係第一次食呢隻粉 因為平時有得選擇既話 我都會揀其他 今次試過寬冬粉感覺又幾夾 不過我就要煮好耐煮冧左先食到總括而言 呢個普通既二人餐都已經好豐富 性價比高 我地2個人最後都食唔晒 不得不提既係服務態

Menu

蔬菜拼盤
蔬菜併盤

寬冬粉

寬冬粉

總括而言 呢個普通既二人餐都已經好豐富 性價比高 我地2個人最後都食唔晒 不得不提既係服務態度真係唔錯