十下火鍋

SUPPA Hot Pot by ATUM
2018-11-04 139 views
之前聽朋友講起銅鑼灣有間打邊爐既餐廳,裝修好懷舊,好似係大排檔打緊邊爐既滋味,今日下午就同朋友慕名而來,都見外面都有幾個人等緊佢開門!排左一陣店員就好快手安排左2人坐位比我地、店員推薦我地2個人可以食個十下2人套餐,咁我地二話不說就話好!👍👍 說時遲那時快,店員已經送上超香菇味既火鍋湯底比我地,我地揀左雙拼既湯底:清燉山藥菌菇湯&養生豆乳白鍋!等左6-7分鐘左右個湯底就滾起啦!當然第一時間飲左個湯底先,超香濃既菇菌味,好清甜!而另一邊就好有豆乳味道,飲完都覺得自己皮膚會白左咁!😁😁😁首先我地先落左粟米,蘿蔔等佢地慢慢滾起,再落雞肉,陳皮魚蛋,流心粟米丸同三星蔥貢丸,雞肉好嫩滑,帶有少少酒味,食完陳皮魚蛋令我唸起企係街邊食魚蛋個種感覺! 鳳城水餃🥟就好足料,有蝦,木耳同豬肉十分爽口。鴨血就好滑,一咬開就好快滑左落去喉嚨度、另外個響鈴係打邊爐極力推薦既食品,連同埋個蘿蔔索晒個湯味超爽!三寶滑就好似出奇蛋咁,一次過可以試晒3款口味,店員好細心咁幫我地分落埋個湯度,仲幫我地撥走埋d 飄鈴!非常貼心既服務!最後主打出場,落埋個大刀手切牛,灼一灼就食得,個肉好重牛味,十分嫩滑,正!配埋寬冬粉一齊食,QQ既口感,直頭好似去左大排檔十下十下咁!😋😋😋
+++++++++++++++++++++
如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️我,我會努力💪寫更多更好既食評比大家!😊
醬料
清燉山藥菌菇湯/養生豆乳白鍋
大刀手切牛(細)
三寶滑
寬冬粉
鳳城水餃
響鈴
2018-11-04
$317 (Lunch)
清燉山藥菌菇湯/養生豆乳白鍋
大刀手切牛(細)
寬冬粉
鳳城水餃