2024-05-14 13 views
我今次去咗一間餐廳試嘢,真係食到好多好味嘅菜式,臨近母親節仲未諗到食乜嘢,呢間係唔錯嘅選擇~呢間係主打串燒烤物,食物選擇超級多,而且原來OpenRice 訂枱優惠一佢首先送咗我哋磯煮鮑魚,鮑魚質感彈牙,湯汁鮮甜,印象分已經好好。我叫左唔少野食樣樣都真係唔錯👍💛汁煮花螺汁煮花螺鮮甜彈牙,湯汁入味,好適合作為開胃菜。好容易忍唔住一粒又一粒咁食💛蟹膏豆腐都好豐富味道,佢有三款唔同嘅豆腐,蟹膏豆腐嘅滑順口感同蟹膏嘅濃郁味道相得益彰,令人欲罷不能。💛荔枝豚肉卷呢個係我其中一樣最鍾意嘅,佢好吸引,豚肉香嫩多汁,配上荔枝嘅清甜,味道好平衡,真係食到回味無窮!💛法國鵝肝係另一道精緻菜式,鵝肝濃郁滑順,配上酥脆嘅麵包,絕對係鵝肝愛好者嘅必試之選。💛自家制免治雞肉軟骨自家制免治雞肉軟骨都好特別,免治雞肉鮮嫩多汁,軟骨香脆,食落好有層次感。💛牛脷芯佢完美切得厚實,真係好正肉質鮮嫩,入口即化。有時好驚好厚牛脷,煮得唔好真係好難食,但呢個真係好好食💛紐西蘭羊架肉質鮮美,烤得剛剛好,帶有淡淡嘅羊肉香氣,一啖咬落就係肉汁四溢。💛海膽松葉蟹蓋甲羅燒鮮甜濃郁蟹肉鮮嫩多汁,配上香煎嘅甲羅,味道更加突出。💛茄子茄子煮得軟

我叫左唔少野食樣樣都真係唔錯👍

💛自家制免治雞肉軟骨

💛牛脷芯

💛紐西蘭羊架

💛海膽松葉蟹蓋甲羅燒鮮甜濃郁
蟹肉鮮嫩多汁,配上香煎嘅甲羅,味道更加突出。

💛茄子
茄子煮得軟綿入味,搭配上醬汁,帶出茄子嘅鮮甜味。

💛澳洲特級龍蝦同蒜蓉牛油燒日本元貝
呢兩樣都係海鮮愛好者嘅不二之選。澳洲特級龍蝦新鮮肥美,肉質鮮甜,烹調得恰到好處。蒜蓉牛油燒日本元貝鮮嫩多汁,蒜蓉牛油香氣四溢,一上枱已經流晒口水。

💛鰻魚飯
最後,鰻魚飯結束我嘅美食之旅。鰻魚燒得香脆,肉質鮮嫩,配上飯粒入味,每一口都帶來滿滿的滿足感。本身以為呢度嘅鰻魚飯會一般諗住填飽個肚,點知個鰻魚烤得極度出色,質素拍得住鰻魚飯嘅專門店!

到居酒屋當然唔少得要飲清酒,呢度嘅選擇超級之多,仲好開心有得揀自己嘅杯。叫左枝Zaku IMPRESSION Junmai, 好香又比較清新,相對嚟講好易入口,但係又好好飲~

總括而言,呢間餐廳嘅菜式多樣化,味道出色,每一道菜都帶有獨特嘅風味。環境舒適適合同朋友或家人一齊享受美食。