吉祥日本料理

KISSHO JAPANESE RESTAURANT
2024-05-14 33 views
出左去黃埔買嘢,任務完成之後就係食嘢之時。行經黃埔天地見到日式居酒屋嘅午餐都好抵食,所以就入去歎個靚Lunch。餐廳以日系木色裝潢,有種舒服感覺。午餐種類選擇都好多,既有燒物、定食、串燒當然唔少得刺身同壽司餐,最後就揀左特選十二件自選壽司餐。每份午餐都會附送沙律同埋麵豉湯。我嘅十二件壽司嚟啦,我就揀咗拖羅、深海池魚、油甘魚、魴鮄、池魚、赤蝦帆、立貝、八爪魚、金線鯛、火炙左口魚邊、海膽同蔥吞拿魚腩。每件壽司都好新鮮,魚生嘅厚薄適中,幾款魚肉嘅魚身肉質紮實,而魚油香味非常豐富。另外帆立貝、赤蝦、八爪魚亦都非常鮮甜彈牙。最吸引我嘅都係海膽同蔥吞拿魚腩軍艦,入口甘香之餘材料足到仲好似成座山,真係超正呀!
餐廳以日系木色裝潢,有種舒服感覺。
午餐種類選擇都好多,既有燒物、定食、串燒當然唔少得刺身壽司餐,最後就揀左特選十二件自選壽司餐。
每份午餐都會附送沙律同埋麵豉湯。
2024-05-06
Type of Meal