茹絲葵牛排餐廳

Ruth's Chris Steak House
2023-01-08 1135 views
最近去多左steak house,今次呢間有令我想再去既感覺!今次叫左兩個special set menu,包括左前菜、主菜、甜品同飲品。前菜叫左牛肉薄片同龍蝦湯。牛肉薄片配合芝士、菜同多士,幾開胃!龍蝦湯係今餐最有驚喜既,濃得黎唔會太鹹。另外職員知道我地share食物,幫我地分左碟,抵讚!Ribeye叫左medium,用熱碟上,食得慢都唔怕會凍左。由於我地share,職員有另外比兩隻加熱左既碟(碟上有熱油)同埋刀具,亦有再三提醒碟好熱,服務真係比好多酒店餐廳仲要做得好!Filet 都係medium,配上松露,係重口味人之選!配菜叫左芝士焗薯同粟米。芝士焗薯係正常味道,粟米係新鮮粟米加入各種椒炒過,感覺幾新鮮。今次係慶祝生日,上甜品時職員有幫手影相,仲有一張相即時印出嚟比我地,職員影相時亦好用心。總結,食物由前菜到甜品都好令人滿意。味道未到好驚艷,但配合餐廳環境同埋職員貼心既服務,整個用餐體驗令人回味,係絕對會回頭既steak house!

前菜叫左牛肉薄片同龍蝦湯。
Carpaccio

牛肉薄片配合芝士、菜同多士,幾開胃!
Lobster  Bisque

龍蝦湯係今餐最有驚喜既,濃得黎唔會太鹹。
另外職員知道我地share食物,幫我地分左碟,抵讚!
Ribeye

Filet

Filet 都係medium,配上松露,係重口味人之選!
芝士焗薯、粟米

配菜叫左芝士焗薯同粟米。

總結,食物由前菜到甜品都好令人滿意。
Celebration
Birthday